Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: így látták a tegnapi Fradi-Betist a főszereplők

A Real Betis 3-1-re legyőzte a Ferencvárost az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában. Myrto Uzuni, Botka Endre, Vécsei Bálint, Peter Stöger, valamint Andrés Guardado és Manuel Pellegrini így értékeltek a mérkőzés után.

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

„Nagyon csalódott vagyok. Mindent megtettünk, de ilyen a futball. Kaptunk két balszerencsés gólt. Domináltunk, de pechesek voltunk. Fejlődnünk kell a következő mérkőzésekre. A gólom? Keményen dolgozom, az ilyen pillanatokért edzek, de ez nem fontos, elveszítettük a meccset. Mindenkinek köszönöm, hogy kijött a stadionba, nagyon sokat segítenek a szurkolóink” – nyilatkozta Myrto Uzuni, a Ferencváros gólszerzője.

„Azt éreztem a szünetben, hogy sokkal több van ebben a mérkőzésben, és a második félidőben meg tudjuk nyerni. Az elejétől kezdve nyomtunk, próbáltunk betalálni, hihetetlen, hogy ilyen peches gólokkal kaptunk ki. Az apróságokon – például hogy a szögletnél még közelebb álljunk – kell finomítani. Nem éreztem veszélyesnek a Betist, nem is nagyon volt nagyobb lehetősége. Hátul uraltuk a helyzetet, tényleg sajnálom, hogy ilyen gólokat kaptunk. Az ilyen topcsapatok ellen kis dolgokon múlik a mérkőzés kimenetele. Megmutattuk az erősségeinket, tudtuk kontrollálni a labdát, de sajnálatosan két elkerülhető gólt kaptunk” – vélekedett Botka Endre, az FTC védője.

„Fel tudtuk venni a versenyt, jól játszottunk. Elkerülhető gólt kaptunk, a végén próbáltunk mindent feltenni egy lapra, aztán balszerencsés helyzetből ismét betaláltak. Mindenki bátran játszott, végig meccsben voltunk. Talán még dühösebbek lehetünk, mint a Leverkusen ellen, több volt ebben. Jól dolgoztunk együtt védekezésben és támadásban is, bátran hoztuk ki a labdát. Nyilván próbáljuk a pozitívumokat kiragadni, de mikor, ha nem most szereztünk volna egy vagy három pontot?” – tette fel a költői kérdést Vécsei Bálint, a Fradi középpályása.

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta:

„Mondhatjuk, hogy balszerencsések voltunk, pedig nagyon jól játszott a csapat. Voltak nagyon jó periódusaink egy olyan ellenfél ellen, amely nagyon kevés hibát ejt. A teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Nem könnyű arra felelni, min kellene változtatni ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Mindkét eddigi meccsen megvoltak a helyzeteink, de nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, amikből ma is kaptuk a gólokat.”

Manuel Pellegrini, a Real Betis mestere így látta a mérkőzést:

„A Betis most mindenre képes, erőtől duzzadunk. Az egyenlítő góltól eltekintve elégedett vagyok, örülök, hogy végre a szurkolóink is elkísérhettek minket. Ez a győzelem további magabiztosságot adhat a csapatnak, fontos három pontot szereztünk, amely hozzásegíthet minket a csoportból való továbbjutáshoz. A Ferencváros ahogy a Leverkusen ellen, úgy ellenünk is jól játszott.”

Andrés Guardado, a Betis középpályása így értékelte a látottakat:

„A legfontosabb a három pont megszerzése volt, szenvedtünk a mai meccsen, de éltünk a lehetőségeinkkel, szemben az ellenfelünkkel. Jó periódust élünk most meg, az egyenlítő gól után sem estünk kétségbe, követtük a taktikát, és ez sikerre vezetett. Továbbra is két lábbal a földön kell maradni a jó eredmények ellenére. Először jártunk Magyarországon, nagyon jó hangulata volt a mérkőzésnek, úgy meg pláne, hogy nyertünk!”