Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Superclásico: vizsgálatot indítottak a nézők száma kapcsán

Ahogyan arról beszámoltunk, a River Plate és a Boca Juniors klasszikus rangadóján az elmúlt hétvégén másfél év után visszatérhettek a nézők a lelátóra az argentin futballban…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

A helyi hatósági korlátozások értelmében az elmúlt hétvégétől kezdődően az argentin bajnokság (Liga Profesional) mérkőzésein az adott stadion maximális befogadóképességének ötven százalékéban lehettek jelen nézők. Ennek ellenére a képek tanúsága szerint úgy tűnik, hogy a River Plate stadionjában ennél jóval többen tették tiszteletüket, ezért az argentin rendőrség vizsgálatot indított.

A vádakat a River elnöke, Rodolfo D’Onofrio ezt kizártnak tartja, hiszen a kormány ezt ellenőrző bizottsága szerint még a megengedett 36 000 főt sem érte a belépők létszáma, egészen pontosan 33 787-en tekintették meg a Boca elleni klasszikust. A presidente szerint, ha mégis túllépték az 50 %-os kapacitást, akkor a felelősöket meg kell keresni, bár a stadion a mai technológiával felszerelve, könnyen le tudja ellenőrizni a belépők pontos számát. Külön ellentmondásos lehet, hogy a klub egy kormányi szervre támaszkodva védi magát, míg a nyomozást indítók szerint a Monumental közönsége az 50 000-et is elérhette.

Ugyanezen okból kifolyólag a Vélez Sarsfield elmúlt hétvégi hazai mérkőzése kapcsán ugyancsak nyomozást indítottak.