Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: hatalmas francia feltámadás Belgium ellen! – videóval

Spanyolország után jutott Franciaország jutott a Nemzetek Ligája fináléjába. A világbajnok két gólos hátrányból előbb felállt a padlóról, majd a maga javára döntötte el a Belgium elleni elődöntőt!

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/CPS Images/Getty Images)

A kezdeti tapogatózó játék után Belgium szépen-lassan magához ragadta a kezdeményezést. Érezhetően aktívabbak, veszélyesebbek voltak a “vörös ördögök”, akiknek támadásaiban jóval több veszély volt mint a franciákéban.

A félidő vége felé a belga fölény már góllá is érett, előbb Yannick Carrasco fű alatt besurranó átlövése lepte meg Hugo Lloris kapust; majd mielőtt a franciák felocsúdhattak volna a bekapott gólt követően, Romelu Lukaku egy remek egyéni alakítás végén kettőre növelte a belgák előnyét!

Carrasco (1-0)

Lukaku (2-0)

A fordulást követően javulnia kellett Franciaországnak, a gallok pedig változtatni is tudtak!

Előbb bő egy óra elteltével Karim Benzema góljával a franciák visszajöttek a mérkőzésbe, alaposan felpezsdítve azt!

Ugyan a belgáknak is adódott lehetősége az újabb gól megszerzésére, de a mérkőzés egyre inkább már a regnáló világbajnokról szólt! A franciák nyomása ráadásul újabb gól(oka)t is eredményezett: Antoine Griezmann tűnt el a büntetőterületen belül, a videóbíró végül közbeszólt, jöhetett a tizenegyes, amelyet Kylian Mbappé kíméletlenül értékesített!

A hajrában mindkét fél meg akarta nyerni a találkozót, ennek érdekében mindent meg is tettek a felek! Előbb Romelu Lukaku szerzett egy, a VAR által les miatt visszavont találatot; majd Paul Pogba a rendes játékidő utolsó percében szabadrúgásból a két kapufa találkozását lőtte telibe (…) Hamisítatlan slusszpoénként, végül Theo Hernández egy kíméletlenül pontos ballábas lökettel megnyerte a meccset Franciaországnak!

Belgium 2-0-nál nyeregbe érezhette magát, a második félidőben viszont a legjobb formájához is közel járó Franciaország alaposan feladta a leckét a világranglista vezetőjének!

Benzema (2-1)

Mbappé (2-2)

T. Hernández (2-3)

Belgium – Franciaország 2-3 (2-0)
Allianz stadion – Torinó, Vezette: D. Siebert (német)
Gólszerzők: Carrasco (37.), Lukaku (40.) illetve Benzema (62.), Mbappé (69. -büntetőből), T. Hernández, (90.)
Sárga lap: Alderwireld (67.)
Piros lap: –

Belgium: Courtois – Verthongen, Denayer, Alderwireld – Carrasco, Tielemans (Vanaken, 70.), Witsel, Castagne (Batshouayi, 90+2.) – De Bruyne, Lukaku, E. Hazard (Trossard, 74.). Szövetségi kapitány: Roberto Martinez

Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, T. Hernández – L. Hernández, Rabiot (Tchouameni, 75.), Pogba, Pavard (Dubois, 90+2.) – Griezmann, Benzema (Veretout, 90+6.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps