Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Nem kényszeríthetjük őt a maradásra…”

Az utóbbi időben egyre több pletyka merül fel az olasz válogatott gólerős csatárának jövőjéről, klubcsapatának vezetője most tiszta vizet öntött a pohárba…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Torino csapatának elnöke, Urbano Cairo a minap a Tuttomercatoweb kérésére adott tájékoztatást arról, hogy haladnak a tárgyalások Andrea Belotti jövő nyáron lejáró szerződésének megújításáról:

“Kiváló személyes feltételek mellett tettünk ajánlatot neki, azonban nem kényszeríthetjük őt az elfogadására. Nem írta még alá a szerződést, és személyes szerint úgy érzem, hogy nem is áll szándékában.”

A 27 esztendős gólfelelős klubváltása körül évek óta pletykálnak, de már hat éve erősíti a szebb napokat is látott “bikákat”. Belotti a 2016-2017-es szezon során 26 gólt szerzett, és egy csapásra számtalan európai topcsapat figyelmét vonta magára, azonban azt követő két idényben együttesen sem ért el ennyi találatot (10 és 15), a 2019-2020-as kiírást pedig bár ígéretesen kezdte, a kényszerszünet által keresztül húzott bajnoki szezont végül 16 találattal fejezte be. Az elmúlt idényben 35 fellépésén 13 gólt szállított a bajnokságban, és az olasz sajtó szerint eljött számára az idő, hogy igazi nagy csapatban próbálja ki magát, átigazolására azonban az elmúlt nyáron sem került sor.

Belotti az új kiírás első fordulójában ugyancsak eredményes volt, azóta még egy találkozón lépett pályára, azonban már közel egy hónapja egy kellemetlen sérüléssel bajlódik.