Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: csak egy pontot szerzett Argentína Paraguay ellen – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra folytatódtak a világbajnoki selejtezők a dél-amerikai kontinensen, a Copa América-győztes Argentína például Paraguayba látogatott az aktuális fordulóban…

(Photo by Christian Alvarenga/Getty Images)

A világon a leghosszabb ideje veretlen Argentína ezúttal sem talált legyőzőre, miután Dél-Amerika idei bajnoka gól nélküli döntetlent játszott Paraguay vendégeként. Az Abliceleste a meccs napján vesztette el húzódása miatt a kezdőbe várt Lautaro Martínezt, ennek ellenére Messiék próbáltak a kezdetektől fogva dominálni. Az argentinok házon kívül is veszélyesebbek voltak, valósággal rárontottak ellenfelükre, ám J. Correa lövését Silva kapus védte, nem sokkal később pedig Rojas a gólvonalról tisztázott. A kezdeti rohamok később ugyan alábbhagytak, de a vendégek fölényben játszottak, ám az első félidőben nem született találat. A folytatásban megint a játékrész elejét nyomták meg az argentinok, de a hősiesen védekező hazaiak álltak a sarat és hibátlanul végezték az elhárítást. Időről időre Paraguay is vezetett veszélyes ellentámadásokat, amikor E. Martínez kapus védésére szorultak az argentinok, de összességében mindvégig a vendégek domináltak, ám gólt képtelenek voltak bevinni, így ezúttal be kellett érniük az egy ponttal.

Paraguay – Argentína 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.

 

A játéknap másik korai találkozóján az egyaránt a kijutásért harcoló Uruguay és Kolumbia ugyancsak 0-0-s döntetlenre végzett egymással. A házigazda semmit nem bízott a véletlenre és hamar nekiesett ellenfelének, tíz perc után Godín szöglet utáni fejesénél Ospina védett bravúrral, egy perccel később a kapus Luis Suárez kőkemény átlövését is hatástalanította. Az Atlético Madrid csatára rövid időn belül több lehetőséget is elpuskázott, a félidő derekánál pedig közeli fejes gólját les miatt érvénytelenítették. Az első félóra végeztével De Arrascaeta ordító helyzetben lőtt kissé méltatlanul a kapu mellé. A házigazda a fölénye ellenére képtelen volt bevenni a sokszor a saját térfelére percekre beszoruló Kolumbia kapuját, amely a félidő hajrájában azért kiszabadult a szorításból és párszor megmutatta magát az uruguayi kapu előtt. A fordulást követően a térdére rúgást kapott Suárez helyett Cavani jött ki a Celeste soraiban. Továbbra is Uruguay játszott fölényben, de a próbálkozások egyre kevesebb meggyőződéssel jártak, miközben Zapatáék időnként egy-egy ellentámadással adtak életjelet magukról. A játékvezető néhány érdekes ítélete is borzolta a kedélyeket, például Cuadrado egy elég csúnya ütést úszott meg sárga lappal. Cavani ígéretes helyzetből fölé tűzött egy szabadrúgást, így Uruguay hiába állt közelebb a három ponthoz, csak döntetlenre voltak képesek, de továbbra is megelőzik két ponttal Kolumbiát.

Uruguay – Kolumbia 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.

 

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!