Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Albánia: “Nehéz lesz, de győzni szeretnénk…”

A magyar válogatott szombat este Albánia ellen vív világbajnoki selejtezőt a Puskás Arénában zárt kapuk mögött…

(Photo by Erwin Spek/Soccrates/Getty Images)

A péntek esti sajtótájékoztatón az albán válogatott olasz szövetségi kapitánya, Edoardo Reja bizakodóan nyilatkozott:

“A magyar válogatottnak vannak jó játékosai, de úgy hiszem, a legnagyobb erősségük a csapategység. Nincs nagy sztárjuk, de a csapatjátékukkal szép eredményeket értek el. Más meccs lesz, mint szeptemberben, Albániában. Nehéz lesz, de győzni szeretnénk, csak erre gondolunk. Igyekszünk az Albániában látott színvonalat hozni, ahol jól védekeztünk, jól támadtunk, szép mérkőzést játszottunk.

Igaz, hogy amelyik csapat veszít, az elkönyvelheti, hogy nem jut tovább. Nagyon jól ismerjük a magyar válogatott erősségeit. Nálunk jó a hangulat, a játékosaink magabiztosak. Szeretnénk jó focit mutatni és jó eredménnyel hazatérni. Szeretnénk megtartani esélyünket a második helyre, mert az az álmunk, hogy ott végezzünk. Vannak még kérdőjelek a kezdőcsapatban, de csak egy-két helyen. Meglátjuk, ki milyen állapotban van, hogy aki pályára lép, a maximumot tudja beleadni. A magyar válogatott nagyon erős fizikai szempontból, meg kell találnunk a megfelelő játékrendszert ellene.”

A mester arról is beszélt, hogy mennyiben lehet más a mérkőzés, mint a legutóbbi egymás elleni találkozás: “akkor mi voltunk otthon, meg akartuk nyerni mindenáron a meccset. Igyekeztem megismerni a honfitársam, Marco Rossi stílusát. Próbál majd támadni a csapatával, biztosan meg akarják határozni a játék képét, mi meg szeretnénk lekontrázni őket. Biztos beleadnak majd valami pluszt is. Megpróbálják lezárni a tereket. A magyar válogatott okosan játszik, nekünk pedig okosan kell erre reagálnunk.”