Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Scaloni: “Nem fogunk változtatni a stílusunkon”

A legutóbbi vb-selejtezőn csak döntetlent elérő argentin válogatott vasárnapról hétfőre virradóra a nagy rivális Uruguay ellen folytatja szereplését a világbajnoki kvalifikáció során…

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

A világon a leghosszabb ideje veretlen argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a pontvesztés ellenére is elégedetten értékelt a találkozó lefújását követően:

“A két ország közt hatalmas rivalizálás folyik gyakorlatilag a kezdetek óta, kölcsönösen nehéz ellenfelek vagyunk egymás számára, ez egy igazi presztízspárharc. Uruguay most is remek fiatalokkal és kiváló rutinos játékosokkal rendelkezik, nagyszerű csapatot alkotnak. Erősek támadásban, nagyobb ellenállásra számítunk, mint Paraguay ellen. Figyelnünk kell rájuk, de ez nem jelenti azt, hogy változtatni fogunk a stílusunkon.”

A kapitány hozzátette, hogy Lautaro Martínezt és Marcos Acuñát kivéve mindenki jól van, kettejük játéka viszont csak közvetlenül a meccs előtt dőlhet el.

A két nagy rivális a mostani vb-selejtezősorozatban először találkozik egymással, legutóbb a nyári Copa Américán a csoportkörben a “gauchók” 1-0-ra diadalmaskodtak. Az utolsó öt egymás ellenit az argentinok vereség nélkül vívták meg, az uruk utoljára egy 2013-as vb-selejtezőn diadalmaskodtak odahaza, idegenben viszont az 1987-es Copa América playoff óta egyszer sem tudták legyőzni Argentínát.

Az összecsapás hétfőre virradóra, hajnali 01:30-tól veszi kezdetét Buenos Airesben.