Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sergio Busquets: “Nem értem, hogy miért adták meg Mbappé gólját”!

Mint arról beszámoltunk, Franciaország 2:1-re legyőzte Spanyolország válogatottját a Nemzetek Ligája fináléjában. Sergio Busquets és Luis Enrique szerint viszont a franciák győztes gólja egyértelműen szabálytalan volt.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Jelenleg is komoly beszédtémát szolgáltat a Nemzetek Ligája döntője, noha nem a szemet kápráztató játék miatt, sokkal inkább Franciaország 2. találata okán, ami mint kiderült győzelmet is ért Didier Deschamps legényei számára. A találatot megelőző átadásnál Mbappé ugyanis egyértelműen lesen tartózkodott, de a VAR úgy ítélte meg, hogy Eric Garcia hozzáért a labdához, ezáltal pedig Mbappé szabadon gyalogolhatott a játékszerrel a kapu felé. A spanyolok csapatkapitánya, Sergio Busquets szerint egyértelműen rossz ítélet született:

A játékvezető azt mondta, hogy Garcia hozzáért a labdához, így nem volt les. De ő azért akarta megjátszani, mert ha nem ér hozzá, akkor az eljut Mbappéhoz, aki lesen tartózkodott. Ennek így nincs semmi értelme.

Az érintett védő az alábbi módon kommentálta az esetet:

Mit kéne ilyenkor tennem? Lépjem át a labdát, hogy a támadó szabadon futhasson vele a kapunk felé?

A franciák második góljáról a spanyolok szövetségi kapitánya, Luis Enrique is szót ejtett:

Felvettük a versenyt a világbajnoki címvédővel, ami nagy tett, de mégis szomorúan, rossz szájízzel hagytuk el a pályát. Nem szeretnék nagyon olyasmiről beszélni, amit nem tudok kontrollálni, de számomra egyértelmű lesnek tűnt a gólt megelőző helyzet.

A francia válogatott tehát Mbappé és Benzema góljaival legyőzte Spanyolországot, és ezzel hetedik nagy tornáját nyerte meg története során.