Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Argentína újabb fontos három pontot tartott otthon – videóval

Csütörtökről péntekre virradóra újabb teljes fordulót bonyolítottak le a dél-amerikai világbajnoki selejtezőzónában…

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Legutóbbi magabiztos hazai győzelme után Argentína ezúttal szorosabb meccset játszott, de 1-0-ra győzött Peru ellen. A házigazda az első pillanattól aktívabban játszott, tíz perc után egy meg nem adott gólig jutott C. Romero révén, majd futószalagon alakították ki Messiék a helyzeteket. Végül megannyi kimaradt lehetőség után az első félidő hajrájában Molina jobb oldali elfutása és bejátszása után Lautaro Martínez fejelt védhetetlenül a léc alá. A második játékrészben felbátorodott Peru, egyre több ígéretes akciót vezettek, majd a csereként beállt Farfán egy tizenegyest is kiharcolt, a kiugrása végén E. Martínez kapus elkaszálta őt. Yotun azonban a felső lécre bombázta az egyenlítési lehetőséget. Ennél közelebb pedig már nem is jártak a gólhoz, főleg hogy Argentína irányított és több helyzete is akadt az előny növelésére. Messi szabadrúgásánál Gallese kapus bravúrral hárított, G. Rodríguez pedig a fejes gólja előtt szabálytalanul birkózta le védőjét.

Argentína – Peru 1-0 (1-0)
Gólszerző: La. Martínez (43.), ill.

 

A játéknap rangadóján Kolumbia és Ecuador nem bírt egymással, gól nélküli döntetlent játszottak. Ezáltal mindkét csapat kvalifikációt érő helyen, a harmadik-negyedik pozícióban továbbra is egyetlen pont választja el őket egymástól. A mérkőzés során a házigazda többször is közel állt a győztes gól megszerzéséhez, valahogy azonban sosem sikerült. A hosszabbításban Yerri Mina találatát már megünnepelték a hazaiak, azonban a videóbíró kezezés miatt érvénytelenítette, így maradt a pontosztozkodás a felek közt.

Kolumbia – Ecuador 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Az eddig kissé lesajnált Bolívia bizonyította hazai pályának félelmetes hírnevét, ugyanis a 3600 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő Hernando Siles Stadionban 4-0-ra kiütötték Paraguayt. A La Verde az első félidőben magához ragadta az előnyt, a második elején növelte, a fölényes végeredményt pedig a hajrában alakította ki. Egymást követő második győzelmével a bolíviaiak kozmetikáztak a mérlegükön, és matematikailag akár még a kijutásra is lenne esélyük, ráadásul pontszámban beérték az eddig még reménykedő, most már inkább lemondó Paraguayt, melynek kispadján alighanem Eduardo Berizzo is komolyan aggódhat a jövőjét illetően.

Bolívia – Paraguay 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Ramallo (21.), Villarroel (53.), Abrego (84.), R. Fernández (90+4.), ill.

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!