Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Roberto Firmino van amiben a legjobb a brazilok között

Az angol élvonalban magáénak tudhat egy fontos statisztikát a Vörösök játékosa, miután tegnap három gólt lőtt a Watfordnak.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

A Liverpool támadója, Roberto Firmino az első brazil labdarúgó a Premier League történetben, aki legalább két mesterhármast szerzett. A 30 éves csatár az elsőt még az Arsenal ellenében szerezte 2018 decemberében, a másodikat pedig a tegnapi Watford ellen 5-0-ra megnyert összecsapáson. Rajta kívül Lucas Moura, Robinho és Afonso Alves tudhat magáénak egy-egy mesterhármast.

Firmino 2015-ben érkezett a Vörösökhöz a Hoffenheimtől 41 millió euróért cserébe, azóta 299 tétmérkőzésen jutott szóhoz, amelyeken 93 gólt és 70 gólpasszt jegyzett. Azonban a brazil játékos esetében a szurkolók nem várják el az elképesztő mennyiségű találatot, mert mellette rengeteg gólpasszt is kioszt, a mezőnymunkája pedig több esetben is megsüvegelendő. Jürgen Klopp is kiemelte többször, hogy nem feltétlen a gólokat várja tőle, hanem a társak kiszolgálását, valamint a védekezés megkezdését már a támadó szekcióban, amelyet a német szakember szerint Firmino tud a legjobban a világon.