Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid sztárja is ellenzi, hogy kétévente legyen világbajnokság

A FIFA tervei szerint belátható időn belül kétévente rendeznék meg a világbajnokságot, mely azonban a legtöbb edzőtől és játékostól ellenvéleményt váltott ki…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A Real Madrid hosszabbítani készülő aranylabdás középpályása, Luka Modric sem tartozik azok közé, akik támogatnák a világbajnokság gyakoribb megrendezését:

“Nem tudok mit kezdeni a kétévenkénti világbajnoksággal. A vb egyebek mellett azért különleges, mert csak négyévente kerül rá sor, ezért is várják annyira az emberek. Nem szeretném, ha minden második évben megrendeznék. De ahogyan önök, újságírók is mondták, a játékosok véleményét nem nagyon kérdezi senki. Az a benyomásom, hogy az előkészítő munka során eddig nem nagyon támaszkodtak sem a futballisták, sem az edzők véleményére.”

A kétévenkénti vb-rendezést a kontinentális szövetségek közül az európai és a dél-amerikai sem támogatja, azzal kapcsolatoson az ECA-hoz hasonló éles kritikákat fogalmaztak meg.

A kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie májusban. A nemzetközi szövetség tervei értelmében már a 2026-os észak-amerikai világbajnokság után két évvel, 2028-tól kezdődően rendeznék meg sűrűbben a világbajnokságot.