Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Az utolsó pillanatban mentett meg egy pontot hazai pályán az Arsenal! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 8. fordulójának zárómérkőzésén az egyre jobb formába lendülő Arsenal a Crystal Palacet látta vendégül.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, amely a 8. percben meg is szerezte a vezetést. Pepe Tomiyasuval játszott össze, majd befelé tört és a kapura tekerte a labdát. Guaita csak oldalra tudta ütni a labdát, ami pont Aubameyang elé került, ő pedig értékesítette a ziccert, 1-0! A vezetést követően átadták a kezdeményezést az „Ágyúsok”, de a Crystal Palace sokáig nem tudott mit kezdeni a labdával, csak meddő mezőnyfölényt alakítottak ki. A játékrész végén aztán párszor eljutott lövésig a Palace, de egyik sem jelentett komoly veszélyt, egészen Gallagher utolsó másodperces lövéséig, amit Ramsdale tolt nagy bravúrral a kapu mellé.

A második játékrész elején aztán már Ramsdale is tehetetlen volt. Partey a saját kapuja előterében vesztett labdát, ami Bentekéhez került, ő pedig nem hibázta el a nagy lehetőséget, 1-1! A bekapott gólt követően kellett egy jó 15 perc az Arsenalnak, hogy magához térjen, de Lacazette beállása jót tett a hazaiaknak. A 72. percben épp a francia támadó került komoly helyzetbe, de Guaita bravúrral védett. Ez a hárítás egy perccel később még többet ért, egy ellentámadásból ugyanis Edouard bombázott védhetetlenül a léc alá, 1-2! A 87. minutumban Tierney járt nagyon közel az egyenlítéshez, de Tierney lövése kettétörte a felsőlécet. A 90. percben Lacazette egyéni alakítása után került helyzetbe az Arsenal, a francia támadó viszont jócskán a kapu fölé lőtte a labdát. Az utolsó helyzetét viszont gólra tudta váltani az Arsenal. A 95. percben egy szöglet utáni kavarodásnál Lacazette elé pattant a labda, ő pedig a hálóba kotorta a labdát, 2-2! Mikel Arteta együttese így legalább egy pontot otthon tudott tartani, és nem szakadt meg a veretlenségi szériája.

Arsenal – Crystal Palace 2-2 (1-0)
Helyszín:
Emirates Stadion Vezette: M. Dean
Gólszerzők: Aubameyang (8.), Lacazette (90+5.) ill. Benteke (50.), Edouard (73.)
Sárga lapok: Saka (42.) ill. McArthur (42.)
Kiállítás: -ill.-

Arsenal: Ramsdale – Tierney, Gabriel, White, Tomiyasu – Ödegaard (Lacazette 67.), Partey (Martinelli 81.), Saka (Sambi 46.), Smith Rowe, Pepe – Aubameyang Vezetőedző: Mikel Arteta

Crystal Palace: Guaita – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – McArthur, Milivojevic (Kouyate 67.), Gallagher – Ayew (Olise 71.), Benteke, Edouard (Tomkins 82.) Vezetőedző: Patrick Vieira

A mérkőzés összefoglalója:

A 8. forduló eredményei:

Szombat:
Watford 0-5 Liverpool
Aston Villa 2-3 Wolverhampton
Leicester City 4-2 Manchester United
Manchester City 2-0 Burnley
Norwich 0-0 Brighton
Southampton 1-0 Leeds United
Brentford 0–1 Chelsea

Vasárnap:
Everton 0–1 West Ham United
Newcastle United 2–3 Tottenham

Hétfő:
Arsenal 2–2 Crystal Palace

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: