Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EKL: Hozta a papírformát a Basel és a Slovan is!

Az európai „harmadvonal” is már a harmadik csoportkörnél tart. A minőséget érintő kritikák ellenére ma este is remek találkozókat rendeztek a sorozatban, lévén több, BL-ben és EL-ben is rendszeresen szereplő együttes csapott össze egymással.

Európai Konferencia Liga – 3. forduló
A Partizan és a Gent jócskán kiemelkedik a „B” csoportból. A két együttes egyaránt megnyerte az első két meccsét a sorozatban, viszont a mai este után már csak egyetlen, hibátlan maradhatott. A belgrádi találkozó esélyese egyértelműen a szerb csapat volt, azonban a Gent sikere sem okozott volna óriási meglepetést.
A magyar válogatott Holender Filip az 58. percben állt be csereként a Partizanba, és alig egy perccel később kialakult a végeredmény is. Győzelmével a Gent máris garantált továbbjutónak tekinthető.

FK Partizan – KAA Gent 0-1 (0-0)
G.:ill. Kums (59.)

Az ukrán együttes a várakozásokon felül teljesítve hozta el a három pontot Szófiából. A hazai CSZKA roppant erőszakosan és görcsösen játszva képtelen volt bevenni a kaput. A bolgárok visszacsúsztak a tabella utolsó helyére, míg a Zorja elindult a Norvégiában nagyot égő Roma nyomába.

CSZKA Sofia – Zorja Luhanszk 0-1 (0-0)
G.:ill. Sayyadmanesh (65.)

Miközben az Alkmaar pocsékul szerepelt a holland bajnokságban, két fordulót követően vezeti a csoportját. A holland klub ráadásul ma a kvartett rangadóján látogatott Kolozsvárra a kétarcú, folyamatos belső feszültségektől sem mentes CFR-hez. A Cluj bár utolsó a csoportjában, a román bajnokságot magabiztosan vezeti. Magyarul kár lett volna ma este leírni a házigazdát.
Pedig végül Kolozsváron is egyetlen gól, pontosabban egyetlen vendéggól döntötte el a győzelem kérdését. Az Alkmaar fontos lépést tett a továbbjutás felé, míg a „CFR” még mindig nyeretlen a csoportjában.

CFR Cluj – AZ Alkmaar 0-1 (0-0)
G.:ill. Karlsson (18.)

A két együttes nem hogy Európában, de még csak hazájukban sem túl veretes. A Jablonec csak az alsó házban vergődik a lengyeleknél. A Randers-szel viszont jövőre is találkozhatunk a nemzetközi porondon, hiszen jelenleg a negyedik helyen áll Dániában.
A találkozó végül két játékos gólpárbaját hozta. A cseh U21-es válogatott Tomas Cvancara kétszer is vezetést szerzett a Jablonecnek, de Stephen Odey minduntalan egyenlíteni tudott. A nigériai csatár második egalizálása ráadásul a 90. percben esett, amivel végül ikszre mentette a meccset.

Jablonec – Randers 2-2 (1-1)
G.: Cvancara (35., 53.), ill. Odey (36., 90.)

Miközben a szlovák bajnokságban képtelenségnek tűnik letaszítani a trónról a Slovant, addig nemzetközi szintéren vajmi keveset tudnak mutatni. A pozsonyi sztárcsapat egy-egy döntetlen és vereség után ma az első győzelmére készült a csoportkörben, a gyengécske gibraltáriak ellen. A Lincoln az elmúlt hétvégén kezdődött gibraltári ligában győzelemmel nyitott. Lehet, hogy szerencsét hozott számukra az Europa FC legyűrése?
Nos, nem. A Slovan érvényesítette a papírformát a félprofi ellenfél ellen. Igaz, igencsak megizzadtak a pozsonyiak a kiscsapat ellen. A Lincoln az első félidőt sikeresen védekezte ki szerencsével és lelkesedéssel. A szünet után azonban helyre állt a rend. Előbb a korábbi U20-as angol válogatott Andre Green, majd a volt Vidi-, és Puskás Akadémia támadó, Ezekiel Henty talált be. A Slovan az első győzelmével elindult a PAOK és Köbenhavn páros után.

Slovan Bratislava – Lincoln Red Imps 2-0 (2-0)
G.: Green (46.), Henty (84.), ill.

Talán visszatérhet régi fényéhez a Basel együttese. A svájci klubra azonban még hosszú út vár a korábbi bajnoki címek és jó nemzetközi szereplésig. Egyelőre az EKL-ben kellene Patrick Rahmen együttesének bizonyítania, miközben megtartja első helyét hazájában, a Super League-ben. Az Omonia korábban szintén jobban szerepelt, ám manapság inkább csak középcsapat Cipruson.
Mindezek fényében talán nem is olyan meglepő, hogy a mai mérkőzés ilyen simán alakult. Az Omonia ugyan igyekezett jól tartani magát legalább az első negyvenöt percben. Ám a Basel győzelmét végül senki sem veszélyeztette, és magabiztosan tartotta otthon a három pontot. A Basel a Qarabaggal kéz a kézben már majdnem továbbjutó.

FC Basel – Omonia Nicosia 3-1 (2-1)
G.: Millar (19.), Arthur (41.-büntetőből), Zhegrova (88.), ill. Gómez (27.)