Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gallardo: “A bajban mutatkozik meg az igazi csapat karaktere”

Ahogyan arról beszámoltunk, csütörtökről péntekre virradóra rendkívül fontos lépést tett az argentin bajnoki cím felé a River Plate gárdája…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A Talleres Córdoba végig emberhátrányban való, 2-0-s legyőzését követően a River Plate sikeredzője, Marcelo Gallardo meghatottan értékelt csapata teljesítményét az ESPN kamerái előtt:

“Nagyon büszke vagyok a csapat erőfeszítésére. A játékosok tökéletesen megértették a mérkőzést, és mindent beleadtak. Elképesztő lecke volt a mai meccs szinte végig emberhátrányban játszva, és ezek a srácok mindent megtettek. A nehéz helyzetekben, a bajban mutatkozik meg az igazi csapat karaktere. Rendkívül elégedett vagyok velük. Minden előzetes tervünk a nyolcadik percben a kiállítás miatt szertefoszlott, de kiválóan alkalmazkodtunk az új helyzethez. Végig koncentráltak, nyugodtan játszottunk és kihasználtuk a kínálkozó lehetőségeket. Ezt csak egy valóban erős csapat tudja megtenni. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy nem hősies küzdelem volt, hanem kiválóan alkalmazkodtunk egy új helyzethez és megmutattuk a csapat valódi értékeit.”

A magát a csapat legnagyobb erősségének kinövő, európai sztárcsapatok által figyelt Julián Álvarezről a következőképpen beszélt: “különösen büszkén tekintek a fiatal játékosainkra, akik többéves közös munka után épültek be a csapatba, és nyújtanak meghatározó teljesítményt. Álvarezzel nagyon elégedett vagyok, három éve dolgozunk együtt, és mára minden tekintetben a csapat motorja lett.”

A River rendkívül fontos győzelmével immár hét pontra növelte előnyét a tabella élén első számú üldözője előtt, amikor már csak nyolc forduló van hátra a bajnokságból, és minden esélye megvan rá, hogy 2014 óta – egyben a Gallardo-érában először – újra bajnoki címet ünnepelhessen.