Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. United: Ronaldonak tiszta a lelkiismerete a kritikák ellenére

A Sky Sports-nak nyilatkozott a Manchester United – Liverpool rangadó felvezetéseként a portugál Cristiano Ronaldo. A veterán támadó nem ért egyet azokkal a kritikákkal, melyek a játékát és a „Vörös Ördögök” erre visszavezetett formaingadozását illetik.

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

Az egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldora épül a Manchester United stílusa, játéka. A támadások szinte mindig a 36 esztendős légiósra vannak kihegyezve. Általánosan elterjedt tévedés, hogy az Eb-győztes szélső nem veszi ki a részét a védekezésből. Ronaldo sohasem köntörfalazott, ha arról kellett nyilatkoznia, hogy mit gondol a kritikákról, amelyek a hozzáállását, teljesítményét kérdőjelezik meg.

A Sky Sports-nál pedig nem volt szégyenlősek, és nagyon bátran kérdezgették az ötszörös aranylabdást.
Sky Sports: Vannak olyanok, akik kritizálják, hogy miként játszik, mit reagál erre?

„Tudom, hogy a csapatnak mikor van szüksége a segítségemre a védekezésben, de az én szerepem az, hogy a csapat nyerjen a gólszerzésemmel. A védekezésben való részvétel is a munkám része. Azok, akik ezt nem látják, csak azért teszik ezt, mert nem is akarják látni. De, hogy őszinte legyek, harminchat éves vagyok, és minden megnyertem, szóval aggodalomra semmi sem adhat okot, ha valaki rosszat mond rólam. Jól alszom éjszaka. Tiszta lelkiismerettel fekszem le. A kritikák hozzám tartoznak, nem zavarnak engem. És azt jó dolognak látom, hogy őszinte legyek. Ha foglalkoznak velem és rólam beszélnek, az azért van, mert ismerik a lehetőségeimet és az értékeimet. Szóval ez rendben van.”.

S.K.: Hogy érzi magát a Manchester Unitednál?

„Szerintem az a legfontosabb, hogy továbbra is boldog vagyok és élvezem a futballt. Nem számít, hány dolgot nyerem már meg pályafutásom során, mindent meg akarok nyerni, és továbbra is motivált vagyok. Új fejezetbe léptem az életemben. Ezért vagyok itt, hogy megpróbáljak újra nyerni. Azt hiszem, a Manchester Unitednak el kell érnie egy szintet, hogy nyerjen és nagyban gondolkodhasson. Azért vagyok itt, hogy segítsek. Nem azért vagyok itt, hogy csak nyaralgassak. Az mondtam, hogy óriási lehetőségeket látok ebben a csapatban: nagyon fiatal játékosok potenciállal, akik azért vannak itt, hogy nyerjenek és segítsenek a klubnak új jövőt építeni.”.

Cristiano Ronaldo legközelebb holnap, a Liverpool elleni rangadón cáfolhat rá ismét fanyalgóira. A korábbi Real Madrid és Juventus sztár eddigi karrierje során tizenkét alkalommal lépett pályára a Liverpool ellen, de csak három gólra volt jó ellenük.