Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Mount-tripla, a Chelsea kiütötte a Norwich Cityt! – videóval

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 9. fordulójának szombati játéknapján a Thomas Tuchel vezette Chelsea a Daniel Farke által irányított Norwich Cityt fogadta…

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A Chelsea már a 7. percben megszerezte a vezetést. Mount szánta el magára egy távoli lövésre, ami védhetetlenül Tim Krul hálójában kötött ki, a labda a kapufát is érintette. A 18. minutumban növelte előnyét a hazai csapat, Mateo Kovacic passza után Hudson-Odoi volt eredményes. A fiatal támadó első gólját lőtte Thomas Tuchel irányítása alatt. A félidő végéhez közeledve Reece James is betalált, a Chelsea tehát megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre. 

A fordulást követően gyorsan szépíthetett volna a Norwich. Az 53. percben egy kisebb Chelsea-zárlat után Rashica került ziccerbe, azonban Mendy résen volt és bravúrral védte a vendégek csatárának kísérletét. A kihagyott helyzet megbosszúlta magát, az 57. minutumban Chilwell szerzett gólt a ‘kékek’ oldaláról. Zsinórban a harmadik bajnokiján talált be az angol válogatott játékos. A 62. percben Hudson-Odoi lövése megpattant Aarons lábán, ami megtréfálta Krult, s emiatt a labda a kapuban kötött ki. A 65. minutumban Ben Gibson megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni a Norwich védője. A véghajrában még berámolt két újabb találatot a Chelsea, a 86. percben Mount büntetőből, majd a 90+1. minutumban akció végén volt eredményes.

Chelsea – Norwich City 7-0 (3-0)
Gólszerzők:
Mount (7., 86., 90+1.), Hudson-Odoi (18.), Reece James (42.), Chilwell (57.), Aarons (62., öngól) ill.
Kiállítás:
ill. Gibson (65.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Premier League szombati játéknapjának további programja:

Crystal Palace – Newcastle (16:00)
Everton – Watford (16:00, Digi Sport 1)
Leeds – Wolves (16:00)
Southampton – Burnley (16:00)
Brighton – Manchester City (18:30, Digi Sport 1)