Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chiellini: “Tudtam, hogy Bonucci távozása hiba volt”

Az olasz rekordbajnok Juventus veterán állócsillaga a minap hátvédtársa néhány évvel ezelőtti “kilengéséről” is elmondta a véleményét…

(Photo by Chris Ricco/Getty Images)

A Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini szerint barátja, Leonardo Bonucci óriási hibát követett el, amikor 2017-ben váratlanul távozott az AC Milan csapatához. Az olasz válogatott védő azonban egy év után visszatért, és azóta már két bajnoki címhez segítette a Bianconerit. A veterán kapitány a minap a DAZN kamerái előtt beszélt az akkori eseményekről:

“Nagyon csalódott voltam akkor. Írtam neki egy üzenetet, de a döntéseket el kell fogadni, ugyanakkor pontosan tudtam, hogy hibát követett el. A Milan akkoriban, minden tisztelettel, nem egy Real Madrid volt, és nem is olyan erős, mint a mai csapatuk. Ma teljesen más lenne oda igazolni, de akkor Leo egy szintet visszalépett. Biztos vagyok benne, hogy ha együtt mentünk volna nyaralni azon a nyáron, nem igazolt volna el. Rávezettem volna arra, hogy amit csinálna, az egy óriási hiba lenne.”

A 34 esztendős Bonucci 2010 óta már több mint 350 találkozót játszott a “zebramezesek” színeiben úgy, hogy a 2017-2018-as évadot a Rossoneri soraiban töltötte. A válogatott védő abban az esztendőben 51 mérkőzésen lépett pályára a milánói egylet színeiben, csapata sem muzsikált valami fényesen, és egyénileg is rendkívül teljesített, később évekbe telt míg visszanyerni Torinóban a korábbi formáját és a helyi szurkolók megbocsátották a hűtlenségét.