Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eljárás indul a Crystal Palace szurkolói ellen

A Crystal Palace-Newcastle mérkőzés az 1-1-es döntetlennél sokkal emlékezetesebb maradt a londoni klub szurkolóinak durva transzparense révén, mellyel az ellenfél szaúdi tulajdonosainak üzentek…

(Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

A találkozó előtt a Crystal Palace drukkerei a Newcastle United tulajdonjogait a közelmúltban újonnan megszerző Szaúd-arábiai állami befektetési alapot (PIF) véres karddal a kezükben ábrázolták. Miközben a Premier League vezetéséről egy képzeletbeli “tesztsort” hirdettek, amely sikeres teljesítése kellett a klub megvásárlásához, melyen a következők olvashatók: terrorizmus, lefejezés, polgárjogi visszaélések, gyilkosság, cenzúra, üldözés.

A rendkívül sértő üzenet után a londoni rendőrség azonnal nyomozást indított, és ha megtalálják az érintetteket, bizonyára a stadionokból való örökös kitiltás mellett még eljárás is indulhat majd ellenük.

A Newcastle tulajdonjogait a közelmúltban vásárolta meg a Szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF), amelyek jelentős anyagi lehetőségeket nyitottak meg a klub előtt, és napról napra olvashatóak híresztelések, hogy a klub mely játékossal, menedzserrel vagy sportigazgatóval tárgyal, melyet a PL-csapatok nagy része abszolút nem néz jó szemmel.