Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ibrahimovic elképesztő magasságokban

Az AC Milan csapata nyögvenyelős győzelmet aratott a Bologna ellen az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójának szombat esti összecsapásán…

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

Az AC Milan csapata leadta a kétgólos előnyt, és kettős emberelőnyben végül két hajrábeli találattal harcolta ki a 4-2-es győzelmet a Bologna vendégeként a Serie A szombat esti összecsapásán. A Rossoneri veterán harcosa, Zlatan Ibrahimovic karrierje során először öngólt vétette, tovább gólt és gólpasszt is jegyzett a mérkőzésen.

Ibrahimovic a Serie A történetének valaha volt negyedik legidősebb gólszerzője lett, miután 40 évesen és 20 naposan talált be szombat este a Bologna ellen. Ebben a rangsorban előtte Alessandro Costacurta (41 év, 25 nap), Silvio Piola (40 év, 131 nap) és Pietro Vierchowod (40 év 47 nap) áll.

A svéd klasszis tavaly januári visszatérése óta 40 bajnokin lépett pályára és 27 gólt lőtt milánóiak színeiben. az elmúlt szezonban 19 meccsen 15 alkalommal volt eredményes, de a közelmúltban már a 40. (!) születésnapját ünneplő svéd klasszis egyre többször bajlódik sérüléssel. Most azonban úgy tűnik, hogy ismét egészséges, és újra csapata hasznára lehet, a Serie A új kiírásában három meccsen kétszer talált be.