Egy edző már nemet mondott a United-nek – sajtóhír

A hétvégi súlyos vereség után a szigetországi sajtóban azonnal napirendi pontra került a menedzserkérdés a Manchester United háza táján…

(Photo by Alex Livesey – Danehouse/Getty Images)

Noha a szigetországi sajtó biztosra veszi Ole Gunnar Solskjaer mielőbbi menesztését a Manchester United menedzseri posztjáról, afelől egyelőre csak találgatni lehet, hogy ki követheti őt. A katalán Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a sokak által emlegetett Zinédine Zidane nem érdeklődik a “vörös ördögök” potenciális állásajánlata iránta.

A francia tréner újonc edzőként, 2016 és 2018 között zsinórban háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Real Madrid együttesével, majd a harmadik BL-cím után lemondott posztjáról. A “királyi gárda” az utódjaival elképesztő gyengélkedést mutatott be, így 2019 márciusában visszatért a kispadra, és a 2019-2020-as idény végén begyűjtötték a bajnoki címet és a spanyol Szuperkupát. Ennek ellenére Zidane viszonya már korántsem volt annyira felhőtlen a klub vezetésével, mint az első, sikerekkel teli időszakban, és az évad végeztével el is köszönt az együttestől, azóta pedig nem foglalkoztatják sehol, s eddig kizárólag az általa játékosként is erősített madridiakat gardírozta.

A brit sajtó úgy véli, hogy Antonio Conte lehet a legfőbb esélyes, hogy átvegye tőle a stafétát, még a jeles átigazolási szakértő, Fabrizio Romano is megerősítette, hogy van valóságalapja ezen híreszteléseknek.