Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: “Fontos döntetlen volt”

Ahogyan arról beszámoltunk, az olasz bajnokság (Serie A) vasárnap esti rangadóján az Inter és a Juventus 1-1-es döntetlent játszott egymással…

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

A döntetlenre végződő rangadó után a hajrában egyenlítő Juventus trénere, Massimiliano Allegri elégedettebb volt az Intert trenírozó Simone Inzaghinál:

“Az egyenlítés előtt volt két-három szituáció, amikor kinyíltunk. De aztán kicsit feljebb toltuk a védekezésünket, és magabiztosan játszottunk a nagyon erős, technikás Inter ellen. Fontos döntetlen ez, mert így továbbra is csak három ponttal állnak előttünk, és most az lesz a dolgunk, hogy a téli szünetig faragjunk még a hátrányunkból, sőt ha lehet, előzzük is meg őket.”

A rutinos szakember Federico Chiesa váratlan padra ültetése kapcsán elmondta, hogy “szükség volt egy olyan játékosra, mint Kulusevski, aki végig presszingelte Brozovicot. Az első félidőben az Inter folyamatosan növelte a tempót, ezt jól bírtuk Moratával, Kulusevskivel és McKennie-vel az élen, de aztán hibáztunk, mert kapkodtunk. Majd eljött az ideje, hogy Chiesa, Dybala és Kaio Jorge is beálljon, jól is teljesítettek.”

A csapat helyezését illetően Allegri úgy fogalmazott: “ez leginkább az első három meccs következménye, a kilencből nyolc pontot elbuktunk, ami visszavetett minket. Az alapoktól kell kezdenünk, feljebb kell tolnunk a védekezésünket tíz-húsz méterrel. Ha elöl agresszívak vagyunk, hátul pipával a szánkban játszhatunk.”

A Juventus csapata 15 pontjával az olasz bajnokság aktuális kiírásának hatodik helyén áll, tíz pont hátrányban a két éllovastól.