Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AS Roma: a klublegenda szerint a tulajokon múlik Mourinho sorsa

Ahogy a sajtó előszeretettel hangsúlyozza: még tartanak a mézeshetek az AS Roma és José Mourinho között. Az olasz együttes a nyáron szerződtette le a már sok sikert és kudarcot megélt portugál sztáredzőt. És a viharfelhők gyülekeznek.

A Serie A táblázatának negyedik helyén áll egyelőre az AS Roma, sőt az Európai Konferencia Ligában sem áll rosszul, de már látszanak a repedések azon a bizonyos hajón. A „Farkasok” az elmúlt héten bődületes vereségbe szaladtak bele Norvégiában. A Bodo együttese 6-1-gyel intézte el José Mourinho „B csapatát”. A felelősséget inkább csak nagyvonalakban vállalta magára a korábbi Chelsea-kedvenc menedzser. Sőt, Mourinho szerint egyébként sem várt túl sokat játékosaitól, akiknek tisztában van korlátaival.

A Roma hétvégén egy gólnélküli döntetlenre volt jó az éllovas Napoli elleni rangadón, ám a „Special One-t” kiállította a játékvezető, mert egy szabálytalanságot követően dühöngő magatartást tanúsítva még a pályára is berontott. RÉSZLETEK ITT!

A Roma legutóbb 2001-ben nyert bajnokságot. A kispadról akkor a legendás Fabio Capello irányított. A veterán olasz szakember talán egészen jól látja Mourinho helyzetét:

„Természetesen világos a „Special One” munkája: megvan az elképzelése a játékról, a személyisége és a jól körülhatárolható stílusa. A nehézségek ebben a fázisban normálisak. Franco Sensi mindig tanácskozott velem, remélem a mostani vezetőség vele is így tesz. Ez az egész nem Spalletti, Mourinho vagy Capello „kérdése”. Ha nyerni akarnak, azt kell tenniük, amit ő akar. Aztán persze az egész attól függ, hogy a tulajdonos mit gondol. Rajta múlik, hogy ha kell, beavatkoznak-e.”

– elmélkedett, Capello.