Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: gól nélkül zárult az AS Roma-Napoli rangadó – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 9. fordulójában találkozott egymással az AS Roma és a Napoli. Az első félidőben a hazaiak, a második félidőben pedig a nápolyiak voltak veszélyesebbek, különösen Osimhen révén, de ma semmi nem akart bemenni sem neki, sem pedig egyik csapatnak sem. A Napoli ezzel megszakította nyolc mérkőzése tartó győzelmi sorozatát.  

(Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Kiegyenlített és kevés helyzettel operáló első félidőt játszott az AS Roma és a Napoli. A 2. percben Zaniolo küldött gyors keresztlabdát csapattársa felé, aki a leshatáron várakozott, de az egyik védő közbelépett és tisztázni tudott. A 7. percben Pellegrini eresztett meg erőteljes lövést, ám egy védő blokkolt. A 23. percben Di Lorenzo vette észre, hogy őrizetlenül maradt Osimhen és laposan odapasszolta neki a labdát, ám ebbe is közbeléptek. A 28. percben viszont már egy nagyobb helyzete volt a Romának, amikor Abraham csinált magának helyet a kapu előterében egy pontos passzt követően, de messze a kapu jobb oldala mellé lőtt. Ezt követően a csatár meg is sérült, de végül visszajöhetett a pályára egy sárgát követően, mert erre először nem kapott engedélyt. A játékrész végén még Insigne próbálkozhatott, ám két nagyon gyenge lövés után a 45. percben mégis volt egy ígéretes próbálkozása, amikor lapos lövését Rui Patricio ügyesen védett.

A második félidőben többet birtokolta a labdát a Napoli, és voltak helyzeteik is. Az 57. percben volt egy tizenegyesgyanús esete a vendégeknek, amikor Anguissa esett el egy védővel történt ütközést követően a tizenhatoson belül, de a játékvezető továbbot intett. A 60. percben Osimhen hagyta ki a kihagyhatatlant, amikor a passzt követően közelről lőtt kapura, de csak a jobb kapufát találta el, a kipattanóra pedig Mario Rui érkezett, de ezt a lövést blokkolták. A 63. percben egy szögletet követően Osimhen fejelt kapura, de most a felsőlécet találta el. A 72. percben az AS Roma is megmutatta, hogy meg akarja nyerni ezt a meccset, amikor Mancini ért oda egy beadásra és fejelt is, ám a labda elkerülte a kapu bal oldalát. A 82. percben a játékvezető megelégelte Mourinho viselkedését és beszólogatásait, amiért a lelátóra száműzte a portugál edzőt egy második sárga lappal. A 89. percben Osimhen fejese végre a hálóba jutott, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. A 94. percben El Shaarawy futott fel még a szélen, de passz helyett kapura lőtt, amit könnyedén fogott a kapus. A mérkőzés végére egy percen belül négy sárgát is kiosztott a játékvezető, de gól már nem született. Ráadásul a mérkőzés lefújása után Spaletti megtapsolta a játékvezetőt, amiért ő is piros lapot kapott.

AS Roma – Napoli 0-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma) Vezette: Davide Massa
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Mourinho (19.), Abraham (30.), Mertens (90+5.) ill. Karsdrop (90+4.), Veretout (90+4.), Mancini (90+5.)
Kiállítás: Mourinho (82.) ill. Spalletti (mérkőzés után)

AS Roma: Rui Patricio, Vina, Ibanez, Mancini, Karsdrop, Cristante, Veretout, Mkhitaryan (El Shaarawy, 66.), Pellegrini, Zaniolo, Abraham (Shomurodov, 90+1.). Vezetőedző: José Mourinho

Napoli: Ospina, Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Rui, Anguissa, Ruiz, Zielinski (Elmas, 71.), Politano (Lozano, 71.), Osimhen, Insigne (Mertens, 81.). Vezetőedző: Luciano Spalletti

A 9. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Torino 3-2 Genoa
Sampdoria 2-1 Spezia

Szombat:
Salernitana 2-4 Empoli
Sassuolo 3-1 Venezia
Bologna 2–4 AC Milan

Vasárnap:
Atalanta 1–1 Udinese
Fiorentina 3–0 Cagliari
Verona 4–1 Lazio
AS Roma 0–0 Napoli
20:45 Inter – Juventus (Tv: Sport 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: