Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mbappé különleges feltételt akar diktálni új klubjának

Meglepő szándékáról számolt be a Paris Saint-Germain lejáró szerződésű világbajnok labdarúgója, Kylian Mbappé. A 22 esztendős csatár mindenképp szeretne ott lenni a 2024-ben esedékes párizsi olimpián.

(Photo by Arnold Jerocki/Getty Images)

Mint ismert, Kylian Mbappé jelenlegi szerződése az idény végjén lejár a Paris Saint-Germain együttesével. Ez még az a kontraktus, amelyet 2018-as, Monacoból való érkezésekor kötött. Mbappénak így mindenképp új megegyezést kell aláírnia, ha elhagyja a PSG-t, ha egy új munkaadó ajánlatát fogadja el a nyáron. Legyen az a Real Madrid, vagy bármely más topcsapat.

A francia csatárnak azonban egy igazán egyedi kitétele lesz az új szerződés aláírásakor. A munkaadójának kötelessége lesz őt elengedni a 2024-es párizsi olimpiára. Ugyanis Mbappé leghőbb vágya, hogy a világbajnoki cím mellé ötkarikás aranyérme is legyen.

„A 2024-es olimpia prioritás lesz számomra. Még, ha ez azt is jelenti, hogy a szerződésem záradékaként kell, hogy szerepeljen, nem fogok habozni. Már tudom, hol töltöm a 2024-es nyár nagy részét. Istennek köszönhetően sok élményben volt részem, de a pályafutásom során szeretnék részt venni a játékokon. Ez a sport DNS-e, az embereket összekötő esemény szerte a világban. Lehetőség más sportok megismerésére. Ez minden sportoló álma. Azért akarok még olimpiai bajnok lenni, mert világbajnok már voltam. De nem választani akarok, hanem azért küzdök, hogy mindent megnyerjek. Ezek különböző érzelmek. Már ezen a nyáron szerettem volna részt venni. Párizsban különleges lesz. Remélem, mindent megteszünk, hogy a legjobbat szervezzük. Nemcsak a játékokról, hanem a hazánkról is a lehető legjobb képet akarjuk adni.”

– fogadkozott egy tegnapi rendezvényen, a Paris Saint-Germain gólvágója.