Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kétgólos előnyről botlott a Liverpool – videóval

Két gálamérkőzés után botlott a Liverpool, zsinórban harmadik alkalommal fogott ki a Vörösökön a Brighton…

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

Egészen komoly aggodalmakkal érkezhetett a Brighton and Hove Albion az Anfield gyepére, hiszen Jürgen Klopp együttese 5 góllal tömte ki a Manchester United védelmét az előző fordulóban, így a Vörösök feltüzelve, önbizalomtól duzzadóan várták az idei kiírás meglepetéscsapatát…

Az első félidő folyamán a Liverpool egyértelmű mezőnyfölényben játszott, Jürgen Klopp együttese szinte gyártósoron termelte a helyzeteket és a gólokat, azonban a VAR közbeszólt és így csak Henderson és Mané szabályos találatait adta meg a játékvezető, amire a Brighton nyári igazolási Mwepu tudott egy elképesztő bombával válaszolni.

A második játékrészben a Brighton olyannyira feltámadt, hogy hosszú perceken át beszorította a fáradni látszó Liverpoolt, így Trossard góljával az egyenlítést is kiharcolta a vendég csapat. A Sirályok ezután is komoly nyomást helyeztek a hazaiak kapujára, azonban a meccslabda elmaradt, Trossard mindössze lesről tudott betalálni, így maradt a 2-2-es eredmény.

A Brighton így egy győzelemmel felérő döntetlent ért el az Anfielden, míg a Liverpool a botlását követően 3 ponttal engedte ellépni a rivális Chelsea együttesét a tabellán.

Liverpool – Brighton 2-2
Gólszerzők: Henderson (4.) Mané (24.)  ill. Mwepu (41.) Trossard (65.)
Kiállítás: – ill. –