Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Veronától is kikapott a Juve, egyre jobban csúsznak le a tabellán – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 11. fordulójában a Juventus a Verona otthonába látogatott. A Zebrák már nagyon hamar kétgólos hátrányba kerültek Simeone duplája révén. A torinóiak hiába helyeztek nagy nyomást ezután végig a hazaiakra, semmi nem ment be nekik egy kései szépítő találaton kívül. A Juventus jelenleg a 9. a tabellán, de több csapat sem játszott még azok közül, akik mögöttük vannak, így a forduló végére akár még lejjebb csúszhatnak. 

(Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)

Sokkal jobban játszott a Verona az első félidőben a Juventus ellen és sokkal veszélyesebb is volt. A 7. percben Lazovic érkezett egy passzra a kapu előtt és óriási lövést eresztett meg a bal alsó sarok irányába, ám Szczesny briliáns védést mutatott be. A 8. percben viszont már Morata került ziccerbe, ám a jobb alsó sarokba tartó próbálkozást Montipo hatástalanította. A 11. percben azonban már a Verona szerzett vezetést: az első támadást még védeni tudta a kapus, ám a kipattanót Simeone vágta be laposan a kapu közepébe. Nem kellett sokat várni arra, hogy a hazaiak a második góljukat is megszerezzék: a 34. percben ismét Simeone gyűjtötte be a labdát,  majd gondolkodás nélkül védhetetlen lövést küld a kapu jobb felső sarkába. A 16. percben szépíthetett volna a Juve, ám a remek összjáték után Dybala kicsivel, de a kapu fölé lőtt. A végére a vendégek már nyomás alatt tartották a hazaiakat. A 35. percben Dybala először pár centivel lőtt a kapu fölé, majd egy fejessel nem találta el a kaput, ahogy a 40. percben Alex Sandro lövése sem. Dybala még a 44. percben próbálkozott utoljára, de a labda a felsőlécről pattant ki.

A második félidő is egy Dybala-helyzettel indult, akkor a lövése épphogy elkerülte a kapu bal oldalát. Az 51. percben azonban Simeone rázta le védőjét, majd ezt követően közepes távolságból nagy lövést eresztett meg a kapu közepe felé, de Szczesny védeni tudott. Az 55. percben Cuadrado próbálkozott egy távoli bombával, és a labda csak centikkel kerülte el a kaput, majd a kolumbiai a 63. percben kapásból lőhetett, de a kapus ezt védte. A szépítés végül a 80. percben érkezett a Juvétól, amikor Danilo passzolta McKennie-nek a labdát, aki csodálatos lövést mutatott be, ami a kapufáról pattant be a hálóba. Pár perccel később Morata próbálkozhatott, de mellé lőtte, ahogy erre válaszként a Verona játékosa, Kalinac is a 83. percben mutatva, hogy nem adták még fel. Az utolsó percekben mindkét oldalon ott volt a meccs labda, először Dybala lövését kellett védeni bravúrral, majd Barak lőtte a kapu felé a kipattanót, ezzel pedig véget ért a mérkőzés.

Verona – Juventus 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Simeone (11. 14.) ill. McKennie (80.)
Sárga lap: Lazovic (26.), Casale (57.), Faraoni (61.), Gunter (77.) ill. Danilo (29.), Arthur (61.), Morata (77.)
Kiállítás: – ill. –

A 11. forduló eddigi eredményei és további programja:

Szombat:
Atalanta – Lazio 2-2
Verona – Juventus 1-2
Torino – Sampdoria (20:45, Sport 2)

Vasárnap:
12:30 Inter – Udinese (Tv: Sport 2)
15:00 Fiorentina – Spezia (Tv: Sport 2)
15:00 Genoa – Venezia
15:00 Sassuolo – Empoli
18:00 Salernitana – Napoli (Tv: Sport 2)
20:45 AS Roma – AC Milan (Tv: Sport 2)

Hétfő:
Bologna – Cagliari (20:45)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: