Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: zsinórban harmadszor kapott ki a Fenerbahce – videóval

A címvédő Besiktas veresége után a török bajnokság (Süper Lig) 11. fordulójában szombat este a kihívó Fenerbahce együttese a Konyaspor otthonában látogatott…

(Photo by Isa Terli/Anadolu Agency/Getty Images)

Némi meglepetésre a házigazda Konyaspor gárdája két korai góllal 2-1-es győzelmet aratott a Fenerbahce felett. A vendéglátók Soner Dikmen találata jóvoltából már a harmadik minutumban magukhoz ragadták az előnyt, majd az első tíz perc végén az előre húzódó hátvéd, Abdulkerim Bardakci ugyancsak eredményes tudott lenni, így idejekorán kétgólos előnyre tettek szert. A villámgyors 0-2-es hátrány érezhetően megfogta a papíron erősebb Fenert, akik sokáig jóformán csak keresték önmagukat. Az isztambuli csapat hiába birtokolta többet a labdát, csak kevés igazán komoly lehetőséget tudott kidolgozni. A szünet után sem változott a játék képe, a Fenerbahce a mezőnyfölény ellenére sokáig képtelen volt eredményes lenni. A vendégek nem adták fel, küzdöttek a végsőkig és a 84. percben a sérülés után visszatérő Irfan Kahveci találatával szorossá tették a végjáték, ám egyenlíteni már nem tudtak.

A magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila csapata idei 11. bajnokiján 11. alkalommal volt kezdő, ezúttal is végig pályán tartózkodott. Az egymást követő harmadik vereség után könnyen veszélybe kerülhet a nyáron kinevezett portugál Vitor Pereira helye a Fener kispadján, amely már csak hatodik a török tabellán.

Konyaspor – Fenerbahce 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Dikmen (3.), Bardakci (11.), ill. Kahveci (84.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye