Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Januárban ingyen elengedi játékosát a Liverpool – sajtóhír

A Vörösöknél a 2018-as Bajnokok Ligája döntő óta nem lépett pályára a német hálóőr, Loris Karius, és már nem is fog angol sajtóinformációk szerint.

(Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A Liverpool már januárban elengedné 28 éves kapuvédőjét, ráadásul ingyen, hiába köti őt szerződés 2022 június 30-áig a csapathoz. Karius a 2018-as BL-döntő óta nem kapott lehetőséget az angol együttesnél, az oka az, hogy óriásit hibázott, amelyből gólt kapott klubja és nagy részt ennek köszönhető az elvesztett finálé. Azonban Jürgen Kloppnál és a vezetőségnél nem csak ez az eset bizonyította be azt, hogy nem ő a megfelelő az első számú posztra, mert előtte több alkalommal is hatalmasakat hibázott, ez már csak a pont volt az i-re.

Karius 2016-ban érkezett a Liverpoolhoz a Mainz csapatától kicsivel több, mint 6 millió euróért cserébe. A 2017/18-as idény második felében rendre ő védte a Vörösök kapuját, így a Bajnokok Ligája döntőjét is, összesen 49 alkalommal lépett pályára a Premier League gigász színeiben, amelyeken 22 alkalommal vonulhatott le a zöld gyepről kapott gól nélkül. Az elvesztett finálét követően kétszer is kölcsönadták őt, egyszer a Besiktasnak, egyszer pedig az Union Berlinnek, januárban viszont végleg távozhat.