Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Conte: “Hamarosan megtapasztalhatják a szenvedélyt és mentalitást…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a keddi napon kijelölte új vezetőedzőjét a Nuno Espirito Santót menesztő Tottenham csapata…

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

A Tottenham csapatával két évre szóló megállapodást kötő Antonio Conte a bemutatását követően máris megosztotta első gondolatait a nagy nyilvánosság előtt:

“Örülök, hogy itt lehetek, egy olyan klubnál, amely újra főszereplő szeretne lenni a bajnokságban. Alig várom, hogy megkezdhessem a munkát itt, és hogy a csapat és a szurkolók is megtapasztalják azt a szenvedélyt és mentalitást, amely engem jellemez.”

Az olasz szakember őszintén elárulta, hogy a londoni gárda már korábban is csábította őt: “Nyáron is megkeresett a Tottenham, de akkor túl közeli volt az időpont az Intertől való távozásomhoz, és úgy gondoltam, hogy nem tudnék százszázalékosan egy új projektre koncentrálni, időre volt szükségem. Most újra adódott a lehetőség, és úgy érzem készen állok, alig várom, hogy visszatérjek az edzősködéshez.”

Conte a 2020-2021-es idényben olasz bajnokságot nyert az Inter csapatával, ám nem tudtak megegyezni a folytatásról, így távozott a milánóiaktól, azóta pedig munkanélküli volt. Conte idén az ötödik bajnoki címét ünnepelte edzői pályafutása során a harmadik különböző csapat élén. Mint ismeretes, a Juventus előző szezonig tartó hegemóniája az ő irányításával kezdődött, az első három bajnoki címet vele nyerte az együttes, majd később a Chelsea-vel megnyerte a PL-t 2017-ben (és egy évvel később a FA-kupát is), legutóbb pedig a milánói gárdát juttatta a bajnokság tetejére.