Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: a sportigazgató nem engedi el Haalandot

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy jelen állás szerint Erling Braut Haaland sem akar mindenképpen távozni a Borussia Dortmundtól, csak azért, hogy végül Kylian Mbappé árnyékába szoruljon a Real Madridnál.

(Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Természetesen mindez csak feltételezés, lévén Mbappé egyelőre a Paris Saint-Germain játékosa, míg Haalandhoz igencsak ragaszkodik a Borussia Dortmund. Miközben Haaland sem feltétlenül kíván lelépni 2022. nyarán, még a klubja sem erőlteti a jelek szerint azt, hogy pénzt csináljanak belőle.

Pedig a norvég csatár szerződése 2024-ban lejár a sárga-feketékkel, akkor viszont ingyen kellene elengedniük őt akár a Realhoz, akár bármely másik sztárcsapathoz. Ám addig még két nyári átigazolás szezon hátra van. Az idő pedig csak a kérőket sürgeti, lévén Haaland még mindig csak 21 esztendős. Az ő maradása mellett kardoskodik a Dortmund korábbi válogatott középpályása, Sebastian Kehl is.

Kehl manapság az első csapat technikai vezetője, ám nyártól a sportigazgatói posztot fogja betölteni. A Dortmunddal játékosként három bajnoki címet is begyűjtő szakembernek pedig határozott elképzelése van Haaland jövőjével kapcsolatban:

„Talán meg tudjuk őt győzni. Küzdeni fogunk érte. Mindent megpróbálunk. A döntés még nem született meg. De fogadnék a maradására. Csak azért, mert a közvélemény folyamatosan arról beszél, hogy nyáron távozik a BVB-től, ennek nem feltétlenül kell így lennie. A végén Erlingnek magának kell eldöntenie, hol látja a jövőjét. Mindenesetre örülünk, hogy jelenleg nálunk játszik. És ki tudja, lehet, hogy több ideje van még itt, mint egy szezon. Talán tovább ír egy rendkívüli történetet.”

– fejezte ki reménykedését, a 41 éves Kehl.