Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Szoboszlai Dominik mentett pontot a PSG ellen! – videóval

A Bajnokok Ligája A-csoportjában az RB Leipzig Szoboszlai Dominik hosszabbításban szerzett büntetőjével a PSG ellen szerezte meg első pontját a sorozatban. A csoport másik meccsén a Manchester City magabiztosan győzte le a Club Brugge együttesét.

(Photo by Boris Streubel/Getty Images)

RB Leipzig – Paris Saint-Germain 2-2 (1-2)
Red Bull Arena, Vezette: Andreas Ekberg
Gólszerzők: Nkunku (8.). Szoboszlai (90+2. -tizenegyesből) illetve Wijnaldum (21. és 39.)
Sárga lap: Adams (25.), Simakan (70.), Poulsen (90+5.) illetve Danilo (10.), Kimpembe (32.), N. Mendes (62.), Neymar (74.), Donnarumma (90+1.), Herrera (90+5.)
Piros lap: –

Leipzig: Gulácsi – Simakan, Orban (Haidara, 46.), Gvardiol – Angelino, Adams (D. Olmo, 75.), Laimer (Henrichs, 86.), Mukiele – Forsberg (Szoboszlai, 59.), Nkunku – Andre Silva (Poulsen, 59.). Vezetőedző: Jesse March

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Mendes – Wijnaldum (Herrera, 85.), Danilo, Gueye – Di Maria (Kehrer, 85.), Mbappé (Icardi, 90+5.), Neymar. Vezetőedző: Mauricio Pochettino

Álomszerűen kezdett a lipcsei csapat, alaposan meglepve nagy nevű ellenfelét. A találkozó legelején a PSG érezhetően nagyon nem találta a ritmust, amelyet korábbi játékosa, Christian Nkunku meg is büntetett.


Pár perccel később a lendületet kapó Leipzig még mélyebbre küldhette volna a párizsiakat, azonban André Silva büntetőjét megfogta Gianluigi Donnarumma – Ahogy mondani szokás, kulcsfontosságú pillanatban.

Az olasz kapus bravúrja felrázta a franciákat, akik lassan “megérkeztek a meccsbe”, majd előbb egyenlítettek, a félidő vége előtt pedig már a maguk javára fordították a mérkőzést – Mindkétszer Georginio Wijnaldum volt eredményes.

A szünet után a Lipcse próbált változtatni, beállt Szoboszlai Dominik is, akinek megvolt a maga helyzete az egyenlítésre is.

A Leipzig nem játszott különösen jól, de mivel a PSG sem szerzett újabb gólt, “meccsben maradt”, erőfeszítéseit pedig siker koronázta: A hosszabbításban a videózás után kapott még egy büntetőt a német csapat, amelyet Szoboszlai Dominik nagy hidegvérrel, kíméletlenül értékesített is, megszerezve első lipcsei BL-gólját!

A PSG csak magát okolhatja, hogy egy ponttal térhet haza, de mégis boldogabb lehet, mint a Leipzig, amely ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy biztosan nem lehet majd ott a BL-tavaszon.

 

Manchester City – Club Brugge 4-1 (1-1)
Etihad stadion, Vezette: Antonio Matue Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Foden (15.). Mahrez (54.), Sterling (72.), G. Jesus (90+2.) illetve (Stones, 17.)
Sárga lap:
Piros lap:

Manchester City: Ederson – Walker (Zinchenko, 80.), Laporte, Stones, Cancelo – B. Silva (De Bruyne, 75.), Rodri, Gündogan – Mahrez (Sterling, 68.), Foden (Palmer, 80.), Grealish (G. Jesus, 68.). Menedzser: Pep Guardiola

Brugge: Mignolet – Mchele, Hendry, Nsoki, Sobol (Ricca, 72.) – Clinton Mata (Van der Brempt, 78.), Rits (Mbamba, 78.), Vanaked, Vormer – de Ketelaere (Sowah, 87.), Lang (Dost, 78.). Vezetőedző: Philippe Clement

Remekül kezdett a City, miután Phil Foden negyedóra elteltével előnyhöz juttatta az angolokat – A találkozó ezt követően viszont nem várt irányban indult el!

Két perccel később ugyanis már döntetlen volt az állás, miután John Stones-ról egy középre lőtt labda ritkán látható peches módon, a saját kapujába vágódott.

A City ugyan nagy mezőnyfölényben játszott, ám az egyenlítésen fellelkesedett belgák ellen nem találta az ellenszert.

A szünet után talán Pep Guradiola egy újabb motivációs beszédet tartott, egy élesebb és lendületesebb City jött ki a pályára, amely Riyad Mahrez közeli fejesével, szűk 10 perc elteltével újra megszerezte a vezetést.

Mahrez góljára már nem volt válasza Brugge-nek, majd miután Raheem Sterling is betalált a hajrá előtt, az érdemi kérdések is eldőltek.

A pontot az I-re végül Gabriel Jesus góljával tették fel az angolok.

A City végül csak magabiztosan nyerte meg a találkozót.

A csoport állása:

A Bajnokok Ligája góllövőlistájának élmezőnye: