Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle: meglepő jelöltet találtak a kispadra

Amióta új tulajdonosa van a Newcastle Unitednek folyamatosan megy a találgatás ki válthatja Steve Bruce-t a padon. Az angol menedzser elküldése óta Graeme Jones irányítja a csapatot.

A klubbal kapcsolatban több sztáredző nevét bedobták, többek között a nem rég a Spurs-höz aláíró Antonio Conte-ét is, rebesgették Paulo Fonseca, Roberto Martínez és Lucien Favre nevét is. Unai Emery-ért konkrét ajánlatot is tettek a Villarrealnak, azonban állítólag a spanyol mester nemet mondott.

Az angol sajtó most egy meglepő jelöltet említett meg, sőt akár már a hétvégén leülhet a csapat kispadjára. A jelölt nem más, mint Eddie Howe.

A 43 éves szakember rövidtávon kiváló megoldás lehet, hiszen Howe korábban a Bournemouth együttesével évekig kiválóan szerepelt a Premier League-ben. Az angol edző a harmadosztályból irányította a PL-be a Cseresznyéseket. A 2020-as kiesés után közös megegyezéssel távozott a klubtól, azóta nem dolgozott egyetlen csapatnál sem.
Hosszútávon kérdéses mennyire jó döntés, hiszen az új tulajdonosi kör szeretné megerősíteni a keretet és Howe még sosem dolgozott sztárjátékosokkal.

A Szarkák szombaton a Brightonhoz látogatnak, ahol akár már Howe irányíthatja a csapatot.