Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új gólrekordere van a Lazio csapatának

Az Európa-liga csütörtöki játéknapján ismét betalált a Lazio gólgyárosa, aki így immár egyedül mondhatja magát a patinás római egylet valaha volt legeredményesebb játékosának…

(Photo by Antonietta Baldassarre/Insidefoto/LightRocket via Getty Images)

A Lazio csütörtöki, Olympique Marseille elleni (2-2) Európa-liga-mérkőzésén eredményes Ciro Immobile lett a római klub történetének valaha volt legjobb góllövője, miután megelőzte a legendás Silvio Piola termését.

A 31 éves olasz válogatott támadó a hatodik szezonját tölti a római gárda soraiban, máris a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosának mondhatja magát, miután 233 meccs alatt 160 gólt szerzett már az egyesület színeiben. Immobile a következő találatával egyedüliként mondhatja magát a kétszeres olasz bajnok egyesület valaha volt legjobb góllövőjének.

Ráadásul ő lett a Lazio első játékosa, aki a negyedik szezonban érte el a 20 bajnoki gólos határt, korábban az említett Piola és a szintén legendás Giuseppe Signori egyaránt “csak” három-három alkalommal volt képes erre a bravúrra.

Immobile múlt nyáron 2026-ig meghosszabbította szerződését a Lazióval, így minden esélye megvan, hogy saját rekordját még sokáig javítgassa.