Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: magabiztosan győzte le az RB Leipzig a Dortmundot – videóval

A német bajnokság 11. fordulójában találkozott egymással az RB Leipzig és a Borussia Dortmund. A rangadó egészében a lipcseiek játszottak jobban, a Dortmundnak csak momentumai voltak, amely egyetlen találatban csúcsosodott ki, ám Gulácsiék végül kettőt lőttek és megszerezték a három pontot. 

(Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

Sokkal jobban játszott az RB Leipzig az első félidőben a Borussia Dortmundnál. A 13. percben eladták a labdát a vendégek a pálya közepén, ami Nkunkuhoz került, aki egy szép csel után a kapusba rúgta a játékszert. A kipattanó épp Szoboszlai elé került, ám lövése a jobb kapufa mellé gurult. A 17. percben megint Nkunku veszélyeztetett, de Korbel vetődve megfogta a megpattanó labdát, ahogy a 21. percben Mukiele fejesét is. A 29. percben viszont már sikerült megszereznie a vezetést a Leipzignek: Gvardiol indította Nkunkut, aki eltolta a labdát a kimozduló Kobel mellett, majd éles szögből a kapuba lőtt. A játékrész hátrelévő idejében a négy sárga lapos figyelmezetetésen kívül már sok dolog nem történt, kivéve a 42. percben Reus távoli lövését, ami végül egy veszélytelen szögletre pattant.

A második félidő egy távoli Szoboszlai lövéssel indult, a magyar játékos 17 méterről próbálkozott, ám a labda elakadt a védőkben, az 50. percben eleresztett lövése viszont a kapu felett szállt el. Az 52. percben, szinte a semmiből, viszont kiegyenlített a Dortmund: Meunier adott nagyszerű labdát a kiugró Reusnak, aki Gulácsi mellett lőtt szépen a kapuba. A 65. percben Nkunku adta középre az üresen érkező Poulsen elé, de Kobel hamarabb érkezett, és elkapta a labdát. A 68. percben viszont ismét vezetést szerzett a Lipcse: egy nagyszerű támadás végén Szoboszlai indította Nkunkut, aki középre adta a labdát, majd Poulsen becsúszva két méterről kapásból a kapuba lőtt. A Dortmund nem igazán tudott maradandót alkotni ezen a mérkőzésen, és a hátralévő időben sem nehezítette már meg a hazaiak dolgát. A 72. percben Szoboszlai ugratta ki nagyszerűen Forsberget, aki éles szögből próbálkozott, de Kobelbe lőtte a labdát. Gulácsinak a 76. és a 79. percben kellett csak védenie, egyszer Meunier, majd Hummels fejesét, de ezek nem voltak nehéz feladatok a magyar kapus számára. Végül már egyik csapat sem szerzett gólt, így az RB Leipzig örülhetett a végén.

RB Leipzig – Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
Helyszín: Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse) Vezette: Felix Zwayer
Gólszerzők: Nkunku (29.), Poulsen (68.) ill. Reus (52.)
Sárga lap: Adams (40.), Poulsen (65.), Szoboszlai (88.) ill. Bellingham (31.), Reus (31.), Witsel (38.), Meunier (55.), Moukoko (89.)
Kiállítás: – ill. –

RB Leipzig: Gulácsi; Mukiele, Simakan, Gvardiol; Henrichs (Forsberg, 59.), Adams, Haidara (Laimer, 84.), Angelino; Nkunku (Olmo, 84.), Szoboszlai; Poulsen (A. Silva, 69.).  Vezetőedző: Jesse Marsch

Borussia Dortmund: Kobel; Akanji, Hummels, Pongracic (Knauff, 46.); Meunier, Bellingham, Witsel (Zagadou, 86.), Hazard; Brandt (Reiner, 82.), Reus, Malen (Moukoko, 71.). Vezetőedző: Marco Rose

A forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Mainz – Mönchengladbach 1-1

Szombat:
Bayern München – Freiburg 2-0
Vfb Stuttgart – Bielefeld 0-1
Vfl Bochum – Hoffenheim 2-0
Wolfsburg – Augsburg 1-0
RB Leipzig – Borussia Dortmund 2-1

Vasárnap:
15:30: Hertha BSC – Bayer Leverkusen (tv: Arena4)
17:30: Köln – Union Berlin
19:30: Fürth – Frankfurt

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: