Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: ismét kikapott a DAC a Szeredtől

Az idegenbeli vereség után hazai pályán is kikapott, ezúttal 3-1-re a Szeredtől a Dunaszerdahely a szlovák élvonalbeli bajnokság 14. fordulójában.

,,Nyugodj békében, Nagy Adrián” felirat fogadta a Mol Arénába érkező szurkolókat, a hét elején tragikus autóbalesetben elhunyt 18 éves labdarúgóra emlékezett a klub. A jelenlévők a találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek az ifjú játékosra.

A Dunaszerdahelynek fontos lett volna a három pont megszerzése, így nagyon aktívan kezdett Németh Antal csapata. Már a 2. percben Nicolaescu lábában volt a vezető gól, de a moldovai csatár huszonöt méterről nem tudott az üres kapuba lőni. Ezután szép lassan alábbhagyott a hazai fölény, sőt a vendégek is próbára tették a DAC védelmét. Többször kerültek kecsegtető helyzetbe, azonban Jedlicka mindig a helyén volt. A 24. percben Schäfer fejese még a kapu mellé szállt, de nemsokára vezetett a DAC, a kipattanót ugyan nem találta el jól Krsztovics, de a labda a hálóba került (1-0). Ennek ellenére még a szünet előtt egyenlíteni tudott a Szered, Morong talált be (1-1). Az 55. percben egy gyors támadás végén ismét Morong volt eredményes (1-2). Németh Antal edző behozta Hahnt és Balicot is, de továbbra is sok hibával játszott a DAC, szinte helyzetbe sem kerültek a sárga-kékek. Sőt a hajrában le is zárta a meccset a Szered, a 90. minutumban Karrica talált be. (1-3)

Dunaszerdahelyi AC–Szered 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Krsztovics (32.), ill. Morong (44., 55.), Karrica (90.)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: