Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezte új vezetőedzőjét a Barcelona – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Barcelona új főállású vezetőedzője nem más lett, mint a katalán klub egykori ikonikus játékosa…

Ronald Koeman menesztése után a Barcelona kispadján megbízott edzőként Sergi Barjuán foglalta el, azonban a katalán egylet a péntek esti órákban közölte, hogy megállapodott abban, hogy Xavi Hernández lesz a jövőben a csapat új vezetőedzője. Az egyesület közleménye értelmében az új tréner hivatalos bemutatására jövő hétfőn kerülhet sor.

Ezen a hétvégén tehát még a megbízott tréner fogja irányítani a csapatot, Xavi pedig a válogatott szünet után, november 20-án az Espanyol elleni városi rangadón mutatkozhat be edzőként a Barca kispadján.

A 41 éves korábbi középpályás 1998 és 2015 között 25 trófeát nyert a Barcával, majd 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően Katarban vállalt munkát edzőként.

Xavi a 2019 óta tartó katari regnálása óta a közelmúltban már a második bajnoki címét ünnepelhette csapatával, összességében pedig a hatodik trófeáját nyerte tréneri pályafutása során eddigi csapata, az Al-Sadd élén.