Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: pontosztozkodás a Milánói derbin! – videóval

Az olasz bajnokság 12. fordulójának záró mérkőzésén, pontosztozkodás született a 229. milánói derbin.

(Photo by Chris Ricco/Getty Images)

A várakozásoknak megfelelően felfokozott hangulatban kezdődött a találkozó, amelynek az első fél órája kimondottan emlékezetesre sikeredett.

Az Inter már a 11. percben megszerezte a vezetést az éppen a városi riválistól szerződtetett Hakan Calhanoglu – ki más? – büntetőjével.

kék-feketék viszont mire elkezdték volna tervezgetni, miképpen változtassanak játékukon az előnyük tudatában, Stefan de Vrij öngóljával – amit előbb Fikayo Tomorinak adtak, majd a holland hátvéd nevéhez írtak – három perc elteltével egyenlített a Milan.

Amikor pedig már a Milan érezhette magát némi előnyben, újabb büntetőt kapott az Inter, amelyet utólag nem kérdés, hogy jobban járt volna Simone Inzaghi csapata, ha megint Hakan Calhanoglura bíznak, hiszen Lautaro Martinez lövését egy hatalmas vetődéssel védte Ciprian Tatarusanu kapus.

A nagy rohanás után aztán kissé alábbhagyott a találkozó irama, az eredmény nem változott a szünetig.

A folytatásban inkább az Inter játszott fölényben, már ami a helyzetek kialakítását illeti.

A ‘vendégek’ riválisuk fölé is nőttek, ám a hajrában hirtelen magára talált a Milan, olykor igen komoly ijedelmet Samir Handanovis kapuja előterében.

Miután az Inter helyzetekig, a Milan kapufáig jutott, gól pedig nem született, így maradt a döntetlen. Az egy ponttal vélhetően Milánó piros-fekete felén boldogabbak – még akkor is, ha a korábban hazai pályán botló Naploit nem tudták megelőzni, hiszen a tabellán második AC Milan előnye hét pont maradt a harmadik Interrel szemben.

A pályán tapintható feszültség ellenére külön érdekessége a találkozónak, hogy mindössze egyetlen sárga lapot kellett kiosztania Daniele Doveri játékvezetőnek

AC Milan – Inter 1-1 (1-1)
Giuseppe Meazza stadion, Vezette: Daniele Doveri
Gólszerzők: de Vrij (17. -öngól) illetve Calhanoglu (11. -büntetőből)
Sárga lap: Ballo Toure (26.)
Piros lap: –

Milan: – Tatarusanu – Calabria, Tomori, Kjaer, Ballo Toure (Kalulu, 46.) – Kessie, Tonali (Bennacer, 71.) – R. Leao (Rebic, 59.), Krunic (Bakayoko, 84.), B. Diaz (Saelemakers, 59.) – Ibrahimovic. Vezetőedző: Stefano Pioli

Inter: Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni (Dimarco, 84.) – Darmian (Dumfries, 76.), Barella (Vidal, 68.), Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Dzeko (Correa, 76.), L. Martinez (A. Sánchez, 84.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

 

A Serie A tabellája:

A góllövőlista élmezőnye: