Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: nagy pofonba szaladt bele a Lyon – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) 13. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén az Olympique Lyon gárdája a Rennes vendégeként lépett pályára…

(Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images)

Az előzetes esélyekhez képest jókora meglepetésre a Rennes sima, 4-1-es győzelmet aratott az Olympique Lyon felett. A hazaiak a kezdetektől fogva kezdeményezőbben léptek fel, és több ígéretes lehetőségükig is akadt a vezetés megszerzésére az enerváltan játszó OL ellen, ám Lopes kapu remek védéseket mutatott be. Az első félidő legutolsó percében viszont már ő is tehetetlen volt, amikor egy jobb oldalról érkező szögletet Gaetan Laborde fejelt be közelről védhetetlenül. A térfélcsere után néhány perccel egy lecsorgó labdát Hamari Traoré pofozott be a hálóba, megduplázva a házigazda előnyét. A Lyon igyekezett több akciót vezetni, de hátul jobban kinyíltak, melyet a Rennes a csereként beálló Adrien Truffert jóvoltából rövid időn belül kétszer is kihasználni, végképp eldöntve a három pont sorsát. A vendégek erejéből már csak egy szépítő találatra futotta, amikor a 92. percben Lucas Paqueta büntetőből tudott eredményes lenni.

A két csapat helyet cserélt egymással az üldözőmezőnyben, hiszen a Rennes jelenleg ötödik, a Lyon pedig hetedik a francia rangsorban.

Rennes – Olympique Lyon 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Laborde (45.), H. Traoré (51.), Truffert (76., 83.), ill. Paqueta (90+2. – büntetőből)

 

A 13. forduló eredményei

RC Lens – Troyes 4-0
Lille OSC – Angers 1-1
Girondins Bordeaux – Paris Saint-Germain 2-3
Olympique Marseille – Metz 0-0
Saint-Étienne – Clermont Foot 3-2
Reims – AS Monaco 0-0
Nantes – Strasbourg 2-2
Lorient – Brest 1-2
OGC Nice – Montpellier 0-1
Rennes – Olympique Lyon 4-1

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye