Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: korai góllal győzte le Argentína Uruguayt – videóval

A dél-amerikai vb-selejtezők során a csütörtökről péntekre virradóra rendezett mérkőzés után szombat hajnalban egy újabb találkozót vívott meg egymással a két kétszeres világbajok nemzeti csapat…

(Photo by Raúl Martínez-Pool/Getty Images)

A veretlenül álló Argentína 1-0-s győzelmet aratott az egyre nagyobb gondba kerülő Uruguay ellen. A találkozó legelején Nández helyzeténél E. Martíneznek kellett hárítania. Aztán a hetedik percben az argentinok első valamire való helyzetüket gólra váltották a csapatkapitányi karszalagot viselő Ángel Di María tökéletes lövése révén, aki Dybala lekészítéséből jobbról befelé húzva lőtte ki védhetetlenül a hosszú felsőt. Az életben maradásért küzdő “uruk” átérezték a találkozó súlyát és próbálták irányítani a mérkőzést, több támadást is vezettek, azonban Martínez kapus nagyszerűen őrizte a kapuját, Suárez pedig félóra elteltével a kapufát találta el. A második félidőt is nagy lendülettel kezdték a hazaiak, de az argentinok kiválóan állták a sarat. Ahogy haladtunk előre, már viszont egyre kevésbé tudtak dominálni, görcsössé váltak, a Copa América-győztes pedig biztosan tartotta az eredményt. Sőt, néhány ellentámadás révén még az argentinok is tudtak veszélyeztetni, melyekből akár el is dönthették volna a mérkőzést. A sérüléssel bajlódó Lionel Messi csak az utolsó negyedórában lépett pályára, amikor változás már nem történt, Uruguay minden erőfeszítése hiábavaló volt, újabb vereséget szenvedett.

Az argentinok 8-4-0-s mérlegükkel továbbra is masszívan másodikok a vb-re már biztosan kijutó Brazília mögött, és lassan már csak a matematikai kvalifikáció időpontja lehet kérdéses. Ezzel szemben egymást követő harmadik vereségével Uruguay visszacsúszott a hatodik helyre, de azonos pontszámmal áll a negyedik Chilével.

Uruguay – Argentína 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Di María (7.)

 

 

A selejtező aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!