Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: több változás is történt a lengyel és a magyar keretben!

Hétfő este csap össze egymással Lengyelország és Magyarország válogatottja Varsóban, ám a mérkőzésnek már nincs igazán komoly tétje. Ennek megfelelően a lengyelek már bizonyos változtatásokat eszközöltek is a keretben, de a magyar válogatottnál is történt változás.

Sokáig úgy tűnt, hogy akár ez a mérkőzés dönthet majd a lengyel és a magyar válogatott között arról, hogy melyik csapat szerzi meg a második helyet a csoportban, és ezáltal világbajnoki pótselejtezőt játszhat. Ez végül azonban nem jött össze, ebből a szempontból ugyanis már nincs tétje a találkozónak. A lengyel válogatott szövetségi kapitánya, Paulo Sousa ennek megfelelően nem fogja játszatni a mieink ellen Robert Lewandowskit, aki már vissza is tért klubcsapatához, továbbá Kamil Glik sem fog pályára lépni, akinek már van egy sárga lapja, és nem szeretnék megkockáztatni a pótselejtezőn való eltiltását, ami miatt péládul Gregorz Krychowiak nem is játszhat a mieink elleni hétfői mérkőzésen. Lengyelországnak ugyan matematikailag még lenne esélye pontszámban beérni a csoportelső Angliát, de mivel Gareth Southgate csapata San Marino vendége lesz, így érhető módon Sousáék inkább a pótselejtezőre koncentrálnak.

A magyar válogatottnál is történt egy változás a keretben. A San Marino ellen debütáló Balogh Botond ugyanis az U21-es válogatottal Izraelbe utazik, ahol az EB-kvalifikáció szempontjából egy kulcsfontosságú mérkőzés vár Gera Zoltán tanítványaira.