Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Kiábrándító!”, “Világszégyen!” – sajtóvisszhang Portugáliából

Portugáliában közel sincs mindenki egy véleménnyel a visszafogottan nyilatkozó, majd ígéretekbe is bocsátkozó Fernando Santos szövetségi kapitány véleményével a Szerbia elleni kínos vereséget követően.

(Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)

Mint arról külön beszámoltunk mi is, a 67 esztendős szakember meglehetősen elfogadóan értékelte a szerbek elleni vereséget. Fernando Santos szerint ugyanis Portugália ha nem  egyenes ágon, akkor majd a pótselejtezőn keresztül kivívja majd a világbajnoki részvétel jogát.
A nemzeti csapattal azonban, nem mindenki bánt ilyen finoman, a sajtóban például komoly kritikákat kapott a válogatott.

A két legismertebb sportlap az A Bola és a Record egyáltalán nem finomkodott címlapján: előbbi a ‘Szánalmas’, jelzőt használta Cristiano Ronaldoék teljesítményére, míg utóbbi a “Világraszóló szégyen” címlappal jelent meg hétfőn.

Az O Jogo című lap “Totális összeomlást” emleget, külön boncolgatva Fernando Santos azon szavait, hogy a nemzeti csapat DNS-ében benne van, hogy mindig a labda birtoklására törekszik – Nos, ebből az O Jogo szerint semmit nem lehetett látni!

A Publico szerint “nagyon kevés ambíciót lehetett látni az egyéni képességek alapján egy különösen tehetséges válogatottól”. A Diario de Noticias ezt annyival egészíti ki, hogy az egész nemzetet “hidégzuhanykant” érte Aleksandr Mitrovic győztes találata az utolsó percekben (…)
Vélhetően sokan egyet értenek majd a Journal de Noticis “kiábrándulás” kijelentésével is.

Egy biztos, sok minden történhet még a márciusi pótselejtezőkig, de a válogatottnak, Fernando Santos kapitánnyal az élen, bőven kárpótolnia kell majd a szurkolókat!