Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marco Rossi: “Klopp és Guardiola ellen is veretlen vagyok…”

A magyar válogatott utolsó világbajnoki selejtezőjére készül, melyen Lengyelország vendége lesz hétfő este…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Ahogyan arról beszámoltunk, mindkét csapat keretében több változás is történt a tulajdonképpen már tét nélküli vb-selejtezőre, hiszen a lengyelek már továbbjutottak a pótselejtezőre, a mieink pedig biztosan lemaradnak róla. Ennek ellenére Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya komolyan veszi az összecsapást:

“Nem hiszem, hogy segít rajtunk, hogy nem nincs valódi tétje a mérkőzésnek. Ők úgy játszanak, ahogy mi is legutóbb az utolsó meccsünket, a hazai közönségünk előtt. Biztos, hogy remek találkozót szeretnének. Ennek a csapatnak az élén az első naptól kezdve azt ismételgetem, minden egyes alkalommal, hogy amikor kimegyünk a pályára, büszkének kell lennünk az országra, amelyet képviselünk, amelyiknek a színeit védelmezzük. Még a tét nélküli mérkőzéseken is meg kell lennie ennek a motivációnak.

Lewandowski hihetetlen játékos. Természetesen nem hátrány számunkra, hogy nem játszik és Krychowiak eltiltása miatt sem kesergünk, de így is vannak olyan minőségi játékosaik, akikkel pótolni tudják őket.”

A Nemzeti Sport az olasz edzőt arról kérdezte, hogy mekkora esélyt lát arra, hogy továbbra is veretlen marad Paulo Sousa ellen, akivel eddig kétszer találta szemben magát:

“Jürgen Klopp-pal és Pep Guardiolával szemben is veretlen vagyok… Sousa kiváló edző. Ezzel semmi újat nem mondok, ugye? Nagyon jól teljesített az eddigi összes állomáshelyén. Nem tudjuk összehasonlítani egymást, de remélem, tovább tart ellene a sorozatom” – jegyezte meg tréfásan.