Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: új szerződést kapott a svájci kapitány! – Hivatalos

A 2024-es Európa-bajnokság végéig szóló szerződést kapott a svájci válogatott szövetségi kapitánya, Murat Yakin, miután sikeresen megnyerte a világbajnoki-selejtezős csoportját, és ezzel megváltotta a válogatott repülőjegyét a katari világbajnokságra.

(Photo by Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images)

Mint arról beszámoltunk, Svájc nyerte meg a világbajnoki-selejtezősorozat C-jelű csoportját, pótselejtezőre kényszerítve ezzel az Eb-címvédő Olaszország válogatottját. A svájciak szövetségi kapitánya, Murat Yakin számára ez a diadal automatikus szerződéshosszabbítást ért, amit a válogatott igazgatója, Pierluigi Tami is elismert:

Egyértelmű és világos a helyzet azzal, hogy egyenes ágon kijutottunk a világbajnokságra. Így is volt tervezve eleve, hogy ő marad a válogatott edzője 2024-ig, ha kvalifikáljuk magunkat a vb-re.

A 47 esztendős Yakin augusztusban vette át Vladimir Petkovictól a szövetségi kapitány posztját, amelyben a fentebb említett kitétel szerepelt a szerződéshosszabbítást illetően, amely immár a 2024-es Európa-bajnokság végéig szól. Yakin vezetésével tehát kijutott a 2022-es katari világbajnokságra a svájci válogatott, de a második helyezett Olaszország sem mondott le még erről…