Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini: “Reméljük, hogy megnyerjük majd a tornát”

Az olasz válogatott nem jutott ki automatikusan a világbajnokságra, hanem eldőlt, hogy az Eb-címvédő pótselejtezőre kényszerül…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az olasz válogatott az utolsó vb-selejtezőjén is csak döntetlent ért el Észak-Írország ellen, így az Európa-bajnoki címvédő csak pótselejtezőn harcolhatja ki a vb-szereplés jogát. Az Azzurri szövetségi kapitánya, Roberto Mancini nem volt elégedett, ugyanakkor nem is temeti csapatát:

“Gondjaink voltak a gólszerzéssel, hiába domináltunk és birtokoltuk többet a labdát. Az észak-írek minden játékosukkal védekeztek, nem tudtuk feltörni őket. Kár érte, hogy így alakult, mert ezt a csoportot sokkal korábban meg kellett volna nyernünk. Mielőbb meg kell találnunk a saját játékunkat, a karakterünket, az esélyeink meg voltak a győzelmekhez, többször is elszalasztottuk őket. A Bulgária elleni pontvesztés és a Svájc elleni két döntetlen egyaránt fájó pont, akárcsak a mai eredmény. Nincs mit tenni, fel kell készülnünk a márciusi pótselejtezőre, ahol ki kel harcolnunk a világbajnoki részvételt, és reményeink szerint meg is nyerjük majd a tornát.”

A tavaszi pótselejtezőkben 12 csapat vehet majd részt, és a kijutó három csapatnak két párharcot kell sikerrel megvívnia.

A csoport végeredménye: