Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benzema reménykedik az Aranylabdában, de vb-t akar nyerni

A világbajnoki címvédő Franciaország könnyedén jutott ki a jövő évi, katari tornára is. Didier Deschamps együttese tegnap egy győzelemmel zárta a kvalifikációs szakaszt. A finnek ellen gólt szerzett a veterán Karim Benzema is.

(Photo by John Berry/Getty Images)

Karim Benzema hosszú évek után, egy komoly száműzetést követően tért vissza a francia válogatottba. A Real Madrid veterán csillaga azonban végül nem tudott érdemben hozzátenni a gallok Európa-bajnoki szerepléséhez. Ám a 34. születésnapja előtt álló Benzema mégis megragadt a nemzeti csapat keretében, lévén tizenhárom idei meccsén kilencszer is be tudott találni az ellenfeleknek.

Állítólag Benzema az idei évben esélyes az Aranylabdára. A világbajnokságra jutással, és egyéni elismerésre való esélyeivel kapcsolatban is nyilatkozott.

„Az Aranylabda? Reménykedem benne. Örülök, hogy nyertünk a válogatottal, annak is, hogy játszottam és gólt szereztem. Nagyon boldog vagyok, és remélem, ez a pillanat még sokáig megmarad. Tekintettel a csapatunkra, a világbajnok megnyerése a céljaink között kell, hogy legyen. Most fel kell készülnünk, hogy megpróbáljuk megnyerni.”

– utalt arra Benzema, hogy a 2018-as kimaradásával ellentétben, immár részese kíván lenni Franciaország harmadik vb-győzelmének.