Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: visszatérhet a korábbi MVP! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint újra az észak-amerikai profi-labdarúgóligában futballozhat a korábbi közönségkedvenc, Sebastian Giovinco.

A hírek szerint a szaúdi Al-Hilal csapatával még az ősz elején szerződést bontó, jelenleg klub nélküli 34 esztendős kiválóság a visszatérését fontolgatja szeretett klubjához, a Toronto FC-hez.

Giovinco 2015 februárja és 2019 januárja között közel 4 évet futballozott már a kanadai csapatnál, alaposan letéve névjegyét a ligában: az MLS-ben ugyan nem ért fel a csúcsra, de a liga legértékesebb játékosa lett rögtön az első idényében (2014/15), megnyerte az MLS Cup-ot (2016/17) és a Supporters Shield névre (2016/17) keresztelt trófeát is.

A híre karról is szólnak, hogy a felek már egyeztetnek Giovinco visszatéréséről, akinek ügynöke már Torontóban is járt. Állítólag az szerződés megkötésének csupán annyi akadálya van, hogy Giovincónak a fizetési igényeiből alább kell adnia az MLS szabályzatának megfelelően.

Sebastian Giovinco az MLS elmúlt 10 évének egyik legmeghatározóbb játékosa aki zseniális megoldásai mellett, 114 találkozón 68 gólt és 41 gólpasszt osztott ki a ligában.