Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Katar 2022: akik már biztos, hogy nem lesznek ott a tornán! – képpel

Ugyan még nem értek véget mindenütt a világbajnoki selejtezők, éppen ezért, még közel sem teljes a világbajnokságon résztvevők mezőnye, ugyanakkor már most érdekes lehet elgondolkozni azon, hogy mely egyéniségek azok, akik biztosan nem mutathatják meg magukat a a futballvilág legnagyobb színpadján.

(Photo by Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images)

A játékosokat piaci értékük alapján rangsoroló Transfermarkt készített is egy listát  azokról, akik biztosan nem lesznek ott Katarban.

A lista élén ki más, mint az az Erling Haaland található, akinek duplán fájhat az, hogy sérülés hátráltatja mostanság, hiszen talán ha Ő is pályán van, másképp sikerül a véghajrá a Norvég válogatottnak. Haaland 150 millió eurós árával messze megelőz már most mindenkit – és meg is fog a későbbiekben is!

A világ egyik legjobb kapusának tartott Jan Oblak (70 millió euró) a második legértékesebb “hiányzó” jelenleg, akit a szlovák Milan Skriniar (60 millió euró) követ.

Hogy mit szűrhetünk még le a Top 10-es listából? Például azt, hogy az egyéniségek valóban nem feltétlenül jelentik egy csapat eredményességét. A Franck Kessié, Nicolas Pépé, Wilfred Zaha, Sebastien Haller (és még jó néhány igen jól csengő nevet fel lehetne sorolni – szerk.) fémjelezte Elefántcsontpart esetében is ez történt – Hatalmas meglepetésre az “elefántok” sem lesznek ott a jövő évi világbajnokságon!

Íme a Transfermarkt Top 10-es névsora:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Transfermarkt (@transfermarkt_official) által megosztott bejegyzés