Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kiütéses győzelmet aratott a Liverpool az Arsenal ellen! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 12. fordulójának rangadóján a Liverpool az Arsenalt látta vendégül. A mérkőzést szinte végig a “Vörösök” irányították, és végül nagyon könnyed sikert arattak a második félidőben teljesen szétesett “Ágyúsok” ellen.

(Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Az egész első játékrész folyamán komoly nyomás alá helyezte ellenfelét a Liverpool, amely nagy mezőnyfölényt tudott kialakítani. Jürgen Klopp együttese gyakran a saját térfeléről sem engedte ki az Arsenalt, de a védelmet nem igazán tudták feltörni. A 30. percet követően aztán egy fokozattal feljebb kapcsoltak a „Vörösök” de Ramsdale több nagy bravúrt is bemutatva életben tartotta az Arsenal reményeit. A 39. percben aztán már ő is tehetetlen volt, miután Alexander-Arnold szabadrúgása Mané fejét találta meg, aki egy életerős kísérlettel bevette a kaput, 1-0! Ennek a gólnak köszönhetően előnnyel vonulhatott a szünetre a Pool.

A második félidőben sem változott a játék képe, az Arsenal továbbra sem tudott épkézláb támadásokat vezetni, sőt egyre többször hibáztak a saját kapujuk előtt is. Az 52. percben Nuno Tavares hibáját ráadásul meg is büntette a Liverpool. Diogo Jota szerezte meg a játékszert, majd Whiteot és Ramsdalet is higgadtan kicselezve, az üres kapuba passzolt, 2-0! A nagyobb kiütés esélye is benne volt a mérkőzésben a 60-70. perc környékén, de Ramsdale továbbra is komoly bravúrokat mutatott be. A 74. minutumban aztán újabb gólt szerzett Jürgen Klopp legénysége. Alisson indítása után Mané lógott meg, aki önzetlenül középre tette Salah elé a labdát, neki pedig csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnia, 3-0! A 77. percben újabb gólnak örülhetett az Anfield Road közönsége. A fél perccel korábban csereként beálló Minamino maradt teljesen üresen, így Alexander-Arnold beadását követően ajtó-ablak helyzetben talált be, 4-0! A mérkőzés véghajrájában még arra is jutott lehetősége Kloppnak, hogy egy újoncot avasson Morton személyében. Összességében a Liverpool egy teljesen magabiztos és megérdemelt különbségű sikert aratott a nagyon enerváltan játszó Arsenal ellen.


Liverpool – Arsenal 4-0 (1-0)

Helyszín: Anfield Road Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: Mané (39.), Jota (52.), Salah (74.), Minamino (77.) ill.-
Sárga lapok: Mané (44.), Fabinho (70.) ill.
Kiállítás: -ill.-

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Tsimikas – Fabinho, Oxlade-Chamberlain (Henderson 76.), Thiago (Morton 84.) – Mané, Jota (Minamino 76.), Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

Arsenal: Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Saka Partey (Elneny 84.), Lokonga (Maitland-Niles 53.), Smith Rowe – Lacazette (Ödegaard 67.), Aubameyang Vezetőedző: Mikel Arteta

A mérkőzés összefoglalója:

A 12. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Leicester City 0-3 Chelsea
Aston Villa 2-0 Brighton
Burnley 3-3 Crystal Palace
Newcastle 3-3 Brentford
Norwich 2-1 Southampton
Watford 4-1 Manchester United
Wolverhampton 1-0 West Ham United
Liverpool 4–0 Arsenal

Vasárnap:
15:00 Manchester City – Everton (Tv: Digi Sport 1)
17:30 Tottenham – Leeds United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

 

A góllövőlista állása: