Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: a Fener hosszabbításban, tíz emberrel nyerte meg a derbit – videóval

A Besiktas szombati fiaskója után a török bajnokság (Süper Lig) 13. fordulójának vasárnapi programjában a másik két isztambuli gigász, a Galatasaray és a Fenerbahce egymással nézett farkasszemet…

(Photo by Arif Hudaverdi Yaman/Anadolu Agency via Getty Images)

Elképesztő körülmények között, a Fenerbahce emberhátrányban aratott 2-1-es győzelmet az ősi rivális Galatasaray elleni rangadón. A vendéglátók aktívabban kezdték az összecsapást, és az első negyedóra végén magukhoz is ragadták az előnyt, miután egy lendületes ellentámadás lezárásaként Morutan passzából Kerem Aktürkoglu értékesítette az ajtó-ablak helyzetet. A Galata magabiztosan játszott egygólos előnye birtokában, többet birtokolták a játékszert és újabb támadásokat vezettek. Ennek ellenére félóra után a Fener kiegyenlített egy villámgyors kontrából, a Kahveci által előre bombázott labdát Mesut Özil ugrott ki, aki a ziccert értékesítve védhetetlenül bombázott Muslera kapujába. Az első félidő parázs körülmények között, s 1-1-es döntetlennel zárult. A folytatásban némileg csillapodtak a kedélyek, és a Galatsaray igyekezett mielőbb dűlőre vinni a mérkőzést, de a mezőnybeli fölény ellenére kevés helyzetet tudtak csak kidolgozni. A végletekig feszült meccsen többször állt a játék a felek kakaskodásai miatt. Az utolsó tíz percen belül Tisserand gyűjtötte be a második sárga lapját, tíz emberre fogyatkoztak a vendégek. Nem sokkal később Diagne gólját érvénytelenítették. Az emberhátrány ellenére a 94. minutumban egy kontra végén a csereként beállt portugál Miguel Crespo lövése a kapufa segítségével a hálóban kötött ki, a Fener fordítani tudott. A hajrá rendkívüli módon elhúzódott a rendbontások miatt, mely során a hazaiak edzőfejedelmét, Fatih Terimet is elküldték a kispadtól. A 102. percben még videóztak egy lehetséges tizenegyest a Galata javára, melyet azonban nem fújtak be, a Fenerbahce 2-1-re nyerte a 11 sárgával és két piros lappal záruló, őrült rangadót.

Szalai Attila nem lépett pályára, a kispadról nézte végig csapata emberhátrányban aratott győzelmét.

A négy nyeretlen meccs után újból diadalmaskodó Fenerbahce felugrott a táblázat ötödik helyére, két ponttal maga mögött tudva a nyolcadik Galatsarayt.

Galatasaray – Fenerbahce 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Aktürkoglu (16.), ill. Özil (31.), M. Crespo (90+4.)
Kiállítva:ill. Tisserand (83.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye