Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Xavi döntetlennel kezdett, a Barca még izgulhat az utolsó körben! – videóval

Az ‘E’ és ‘F’ jelű csoportok késő esti egy-egy mérkőzésén A Barcelona nem bírt hazai pályán a Benficával; az Atalantának pedig is kis híján beletörött a bicskája a Young Boysba.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

E-csoport

FC Barcelona – Benfica 0-0
Gólszerző: –

Ahogyan Xavi ígérte, motiváltan és kezdeményezően lépett fel a Barca az első perctől kezdve. A szakadó esőben a katalánok óriási mezőnyfölényben játszottak, meg is voltak a helyzeteik, de gólt nem tudtak szerezni.

A Barca-gólhoz legközelebb Yusuf Demir járt, aki a felső lécet találta telibe a 43. percben. A félidő a nagy mezőnyfölény ellenére mégsem csupán a Barcáról szólt: A katalánokat a játékrész közepén például ter Stegen kapus mentette meg egy Yaremchuk-fejesnél; majd a VAR annullálta (joggal) Nicolas Otamendi gólját.

A szünet után minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Kezdeményezőbb volt a Barca, de komoly gólszerzési lehetősége nem igazán adódott a hazaiaknak. A cserék közül elsősorban Ousmane Dembelé hozott új színt a játékba, de a várva-várt gól elmaradt.

A döntetlennel a Barca maradt csoport-második, mivel azonban az utolsó körben a Bayern München otthonába látogat, még bőven van miért izgulnia. A Benficának meg kell vernie hazai pályán a Dinamo Kijev együttesét, és szurkolnia annak, hogy a Barca ne nyerjen Münchenbe…

A csoport állása:

F-csoport

Young Boys – Atalanta 3-3 (1-1)
Gólszerző: Siebatcheu (39.), Sierro (80.), Hefti (84.) illetve Zapata (10.), Palomino (51.). Muriel (88.)

Amilyen jól kezdett az Atalanta Duvan Zapata korai góljának is köszönhetően, olyan meglepő volt, hogy az olasz csapat szép lassan, mintha átadta volna a kezdeményezést a Young Boysnak. Az ezúttal is roppant lelkes hazaiak pedig ki is használták ezt Jordan Siebatcheu révén.

A második félidőt ugyan ott kezdték a felek, ahol az elsőt, annyi különbséggel, hogy az Atalantának 10 perc sem kellett az újabb vezető találathoz.

A folytatásban aztán őrült meccs kezdődött: a hajárhoz érve előbb a 80. percben egyenlített, majd egy hatalmas Silvan Hefti-góllal már vezetett is a Young Boys – Alig 5 perc alatt!

Az Atalanta gyorsan talpra állt, ám majdnem kikapott, hiszen egy hatalmas blokk illetve egy Musso-védés mentett meg egy kulcsfontosságú pontot az utolsó pillanatokban az olaszoknak.

Őrült csata várható az utolsó körben a második és harmadik helyek megszerzéséért…

A csoport állása: